Translate

2012. június 27., szerda

Fürdőszobai rendszerezés II. (a "csináld magad" és az újrahasznosítás szellemében)

A tegnapi nap folyamán mutattam pár ötletet arra, hogy a  fürdőszobában miként lehet a rendet fenntartani a boltokban kínált rendszerezők segítségével. Most pedig jöjjön egy pár tipp arra vonatkozóan, hogy a lakásunk egyéb pontjain található darabokat hogyan tudjuk hasznosítani eme helyiségben.

Ifjú, kreativitásban inkább, mint anyagiakban gazdagabb házaspárunk nappalijuk kanapéján ülve éppen azon törik a fejüket, hogy a kádon kívül még mit tudnának a fürdésre alkalmatos szobájukban elhelyezni. Ugyanis a felújításra elkülönített vagyonkájuk igencsak megcsappant.


Dresser esztergált Vanity
forrás 
Ekkor az ifjú asszonykának kipattan a fejéből, hogy a nagyi kredence kisebb metamorfózison átesve tökéletes mosdószekrény lehetne. Mondjuk pompázhatna rózsaszínben.....Vanity
forrás 
.... vagy spórolhatnának a festésen is, és maradhatna kissé kopottasan úgy, ahogy jelenleg is van.
sink with skirt
forrás

De milyen jó lenne az a régi tálaló a majdani gyerekszobába is! Inkább varrna a mosdó köré egy gyönyörű függönyt, ami mögé elrejthetnék a tisztításra és mosásra használatos termékeket. 

bathroom bathroom
forrás

A férj eddig szerelmetesen hallgatta asszonykája csacsogását a rózsaszín vagy kopott kredenc nagyszerűségéről, de a szoknyás mosdónál már nem bírta tovább. Közölte, hogy ez nem egy 19. századi romantikus lányregény, hanem a valós 21. század, és hát ha nem is órákon keresztül (naponta), de azért ő is - mint hímnemű egyed - fogja használni azt a nyavalyás mosdót. És miután lelkes Tour de France rajongó, ő arra gondolt, hogy egy biciklinél nincs kiválóbb szerkezet még a mosdótárolás kérdését illetően sem. 

Guest bath storage...
forrás 

Asszonyka hát beleegyezett, hogy egy kerékpár legyen a mosdóállványuk. És még azon sem vitatkozott, hogy azzal csak egy pár darab törölköző tárolását pipálhatják ki. Épp ezért tovább törte a fejét, hogy a piperéket hová is pakolják, amikor a szeme megakadt egy régi virágosládán... forrás
...majd a jelenleg könyvtartóként használt ikeás fűszertartó polcon. 
Arról pedig eszébe jutott a tegnapi nap, amikor is első házassági évfordulójukat ünnepelték, és hogy meglepetésként ötfogásos vacsorát főzött az ő drága, édes férjeurának. Igazi olaszos menüvel állt elő, mert a nászútjukat Firenzében töltötték. Persze használt szárított fűszereket is, de.....
bath storage
forrás
... főként friss fűszernövényekkel gazdagította az ételek ízét...... És persze a sütemény sem maradhatott el, melyhez a cukrot, vajat és tojást....forrás

...kemény habbá kellett verni. 
CLEVER IDEA: use a plate stand to create extra space on the bathroom counter
forrás

Az elkészült habos remeket pedig természetesen a nagyitól örökölt süteményes tálon szervírozta.
Hair dryer holder
forrás
Ezek után az ő Egyetlene, holtfáradtan tért haza a munkából, ahol egész nap egy eltűnt dokumentumot kerestek a kollégáival együtt, ami végül megkerült, de ajándékvásárlásra már nem futotta az idejéből...Clever.  Store bobby pins in tictac dispenser.
forrás
Ezért viccesen elővett egy doboz tic-tac-ot szuvenír gyanánt, és megígérte, hogy vacsora után....Silverware tray to keep our toothbrushes off the counter and out of a cup. Dollar store tray.
forrás
....ő törölgeti és pakolja el az edényeket, evőeszközöket....
1 per kid...pretty clever
forrás 

... és poharakat.Cube shelf
forrás 
Hétvégén pedig amíg az ő asszonykája lazít és kedvenc újságját lapozgatja....pvc hair dryer holder
forrás
 ... addig ő vízvezetéket szerel a mellékhelyiségben....


PVC Pipe Curling Iron Rack - I imagine that they make PVC in a size that would fit my hair dryer.
forrás
... és a fürdőszobában....


organization

... és ha még marad egy szusszanásnyi ideje, akkor felfúr a fürdőben egy pár polcot még rakodófelület gyanánt. 
Persze a szerelmetes női fél közölte, hogy ő dehogy olvas újságot, amikor a lovagja éppen a fúróval küzd, inkább drótból és fonalból feliratokat készít a dobozok elejére, hogy mindennek tudják majd a helyét. 
Szerelem, szerelem.....
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...