Translate

2012. október 29., hétfő

Vászonneműk tárolásának trükkjei

Legnagyobb örömömre a múlt hét folyamán kipipáltam a vászonneműs szerkrényünk rendbetételét. Ennek megkoronázására lássunk a nagyvilágból még egy pár ötletet és trükköt, hogy akár a kirakatba is kitehessük a tökéletesre hajtogatott lepedőinket.

yellow linen cabinet
forrás
Legnagyobb sajnálatomra az Ikea beszüntette ennek a szekrénynek a sárga változatát. Pedig úúúúgy szeretnék egy ilyet!


Towel Racks Help Organize the Linen Closet
forrás
A szekrény maximális kihasználtsága. Felül az ágyneműk, alatta a gyógyszerek, majd törölközők és ágyneműhuzatok, tisztítószerek és WC-papírok. Na és még az ajtót is kihasználták: függönyrúdra fellógatott asztalterítők haladnak a gyűrődésmentes felhasználásuk felé. 


Martha Stewart Linen Closet
forrás
Az ágyneműhuzatokat és társaikat tarthatjuk megfelelő nagyságú felcímkézett kosarakban is. 


Organzing Your Linens on a Rack
forrás
Ez az abszolút gyűrődésmentesség trükkje. Tuti, hogy nem lesz saláta a terítőnk, amikor kiterítjük az ünnepi asztaldísz alá. 


Bathroom Shelving & Storage
forrás



A végére tartogattam Martha néni trükkjeit:

How to Keep Matching Sheets Together in the Closet
forrás
1. Az adott ágyneműhuzatokat annak a szériának a párnahuzatába csomagolva tegyük a szekrénybe. Martha Stewart még arra is felhívja a figyelmünket, hogy mindig alulra helyezzük a frissen mosottat, és felülről vegyük le a felhúzandó pakkot. Így egyik garnitúra sem áll hosszabb ideig a szekrényben.


a98110_gt05_chalkincloset
forrás
2. Egy köteg kréta a szekrénybe akasztva elnyeli az extra nedvességet, és az ágyneműket szárazon és frissen tartja. 


Organized Linen Closet Shelf Divider
forrás

3. Konzolokat fejjel lefelé rögzítve a polcokhoz megakadályozhatjuk, hogy összekeveredjenek a dolgaink. Én ezt VHS kazettával oldottam meg. 




Ez pedig a ráadás! Hogyan oldjuk meg a gumis lepedők hajtogatását, hogy ne egy kupac légyen belőle a végén?

Bár a videó angol nyelvű - szerintem ebben az esetben akár kusunda nyelven is beszélhetne hozzánk -, de számunkra ez lényegtelen. Csak a mozdulatait figyeljük a hölgynek, és máris profi hajtogatókká válhatunk.  

12 megjegyzés:

  1. mélységesen felháborít a sárga szekrényes megjegyzésed. akinek 55 darab DIY cimkéje van, attól a legkevesebb ami elvárható, hogy fogja magát, leüt a vaterán egy hasonló darabot és kezébe veszi a sárgafestékes ecsetet. na, kihívás?
    :)
    ps. martha néni párnahuzatba pakolós ötlete igazán zseniális, pont múltkor sopánkodtam, hogy az ágyunkban nincs két egyforma ágyneműdarab...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze tökéletesen igazad van! :) Sőt legtöbbször a hiány sarkalja valami kreatívra az embert. Egyébként folyamatosan nézem az aukciókat, de még nem találtam meg az igazit. Biztos mert érzi a leendő szekrény, hogy a konkrét helye sincs még meg :)).
      Hűű, már 55 DIY címkénél tartok?! :DD

      Törlés
  2. A sárga szekrényhez én csendben annyit fűznék hozzá, hogy a piros verziójáért rajongok. A másik, hogy most azonnal haza kell mennem gumis lepedőt hajtogatni!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a poén, hogy én egyébként nem vagyok oda a sárga színért, sőt... De ez a szekrény egyszerűen vonz. Mielőtt hazarohannál, a főnöködtől azért kérj engedélyt. :))

      Törlés
    2. Kipróbáltam ezt a hajtogatást. Könnyen ment, de mégsem lett ennyire szabályosan szép, mint a videón.

      Törlés
    3. Én ki se tudom próbálni, mert nincs ilyen lepedőnk :). Biztos a néni már az egymilliomodik ilyen lepedőt hajtogatta. Addigra neked is ilyen szép szabályos lesz :D.

      Törlés
  3. Egy praktikus oldala van a gumis lepedőnek, felrakod, kisimul, szép... Nem kell sokat igazgatni. De a kedvencem az így is a vászon gumis lepedő. A frottírok, és ahhoz hasonlóak finomak és melegek, de valahogy én mégsem kedvelem annyira. Nem elegáns. :) Minek elegánsan aludni, igaz?! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én valami miatt csak a vásznat szeretem. Egyébként hideg párna mániás vagyok még télen is, és azt csak a vászonnal lehet elérni. Nyáron még a fagyasztóba is képes vagyok berakni őket :))

      Törlés
    2. Látod, írtál egy semleges bejegyzést mindenféle szekrényekről és hajtogatásokról. Miközben sokkal izgalmasabb dolgok derülnek ki rólad. :D

      Törlés
    3. Nem sok dilim van, de az az alvási szokásaimnál csúcsosodik ki :)). Csak hogy még egyet eláruljak: kell a fejem alá és a fejem fölé is egy párna. Akár egy szendvics, a fejem a húspogácsa :DD

      Törlés
    4. :))) Berakod a fejed a két párna közé, hogy lehűljön az egész napi gyerek- és ötlet zsongás után. De utána baromira felmelegszik, nem?! Vagy álmodban mindig forgatod?

      Törlés
    5. Ez valami örökletes nálam, mert az apukám is így aludt. Már gyerekkoromtól van ez a mániám :)). Az a durva, hogy tényleg cserélgetem éjszakánként: 3-4 kispárna vár tartalékban, hogy legalább egy hideg legyen :DDD

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...