Translate

2012. június 4., hétfő

Bízd a babára az ékszereidet!


A színátmenetes batik jött, látott és győzött (ismét). Nem csak a divat és lakberendezés világát, a cukrászatot és a fodrászatot kebelezte be, de engem is. Na jó, engem már 20-25 évvel ezelőtt is levett a lábamról. Akkoriban a barátnőimmel mindent batikoltunk, ami csak a kezünk ügyébe került: nadrágot, szoknyát, pólót, ágyneműt, terítőt, ágytakarót. Semmi sem érezte magát biztonságban körülöttünk. Elkaptuk, és belevetettük a festékes fazékba.
Később aztán - véleményünk szerint -  akkora tökélyre fejlesztettük eme technikát, hogy már egy vállalkozáson törtük a fejünket (12-13 évesen). Mindenki feltörte a kis malacperselyét - mert hát anyagi és nemcsak szellemi tőkére is szükségünk volt -, majd kiszámoltuk, hogy hány tasak ruhafesték jön ki belőle. Miután ezzel megvoltunk, már csak a színárnyalatok kérdésében kellett dűlőre jutnunk. A papagájsárga színt illetően négytagú csapatunk egyik fele szinte vérre menő harcot vívott a másikkal. Végül - sebeink nyalogatása közben - pár darab megrendelésében kiegyeztünk. Aztán ott volt a korallszín. Miután egyikünk sem volt még a tengernél (na jó, egyikünk volt Bulgáriában, de ott nem ütközött korallba), ezért ennek a színárnyalatnak a felderítése komoly kutatómunkát igényelt. Tetszett, győzött.
Megírtuk a levelünket a "Kedves néni!" -nek (ő volt a gyártó), majd mikor megérkezett a 200 db ruhafeséket számláló csomagunk, már csak a pólókat kellett volna hozzá beszerezni. Na igen, kellett volna... Hát ebből sem gazdagodtunk meg :)! Viszont valamelyikünk szekrénye alján lapul 200 db festék. Nem nálam, az tuti :)!


ombre
forrás

Miután megcsodáltuk, hogy a profik mi mindent képesek ombre stílusban előállítani, most lássuk, én mire jutottam vele:

Csipketerítő és a választott királykék szín.
Ázik a csipke a festékben.

A színátmenetes festés módja, hogy a középső színárnyalatnál csak addig tartjuk az anyagot a festékben, amíg épphogy be nem fogja, majd utána kihúzzuk. Én a mosogatónkba tettem egy lavórt, és a már festeni nem kívánt részt a mosogató peremére fektettem fel. A legalsó részt minél tovább tartsuk a festékben (akár órákig is). Ha a festék már alaposan befogta, akkor kiöblítjük az anyagot, majd megszárítjuk.

Festés és száradás után a terítő.

Most pedig következzék, hogy mi lett a csipke sorsa:

Egy aukciós portálon vásároltam ezt a gyermek
próbababát.

Felerősítettem rá világoskék szalagokkal a terítőt.

Hátulról.

Oldalról.

Naná, hogy ékszertartó lett belőle. :)


Nyakláncokkal, fülbevalókkal megpakolva.


A próbababa hungarocellből van, ezért gombostűt is
bele lehet fúrni. Arra pedig jöhetnek a nyakláncok.


A hátába is szúrtam egy pár gombostűt
medálltartó gyanánt.

Hát nem egy megbízható baba? Nyugodtan ráaggadhatom az összes ékszeremet :)

10 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes ékszertartó! És persze lakásdísz egyben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Egyébként - megsúgom - van egy felnőtt nagyságú próbababám is. Ő egyenlőre "csak" lakásdíszként funkcionál :).

      Törlés
  2. én lüke a szőnyeges írásod után most valami olyasmire számítottam, hogy a kislányod a porcicák összeszedése után hogyan dugta el az ékszereidet. így aztán egészen meglepett a hátba szúrt próbababa :o)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, ő zokni eltűntető specialista! Bár most szöget ütött a fejembe, mintha azt a lila köves fülbevalót nem találnám egy ideje :)

      Törlés
    2. a lila majdnem rózsaszín, és azt a picik szeretik. nem?! hova dugja a zoknikat?

      Törlés
    3. Fogalmam sincs a többségéről. Tényleg profi! Tudod, a másik dimenzió lehetősége is felmerült bennem :)) Itt írtam erről: http://kucorg.blogspot.hu/2012/04/zoknik-rejtelyes-esete.html

      Törlés
  3. nagyon szép. a szalagok a hátán, az ötlet, a próbababa, a kompozíció, a fényképezés, mind tetszik.
    arról a kék csíkról majd mesélj a háttérben, izgalmas.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! A kék csíkról majd lesz egy külön bejegyzés is valamikor. Hihetetlen, hogy milyen szemed van! :)

      Törlés
    2. én is kiszúrtam a hasonlóság miatt, mert szerintem ugyanabból az okból régen nálunk is volt otthon. de nem veszem el a következő témádat :o))

      Törlés
    3. Ti élesszemű banda :)! Egyébként az a tipikus SZTK-s kicsit feltuningolva. Nyáron még további tuningja várható, ezért folyt. köv. majd akkor :).

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...