Translate

2012. december 21., péntek

Deszkából fényképtartó

Figyelem!
Zsóki, amennyiben erre az oldalra vetődnél, akkor pattanj fel, és csak karácsony után térj vissza!

A karácsonyi ajándékok főként az újrahasznosítás jegyében készültek. És nem csupán az ajándékozottnak, hanem a kedves szomszédoknak is, akik hónapok óta szó nélkül tűrik, hogy csak gyűlnek és gyűlnek a hasznosításra váró anyagok a szintünkön. A többségük ezennel eltűnt. 
Ezek közül a leghatalmasabb egy fűrész által megcsócsált konyhapult volt:



Persze nem csak nekem vannak ötleteim az újrahasznosításra, hanem Picinykéimnek is. Miközben Ő-nek magyaráztam, hogy miképpen kéne még lejjebb faragni a pultmaradékot, Kisebbik Picinykém egy-két zseniális megoldást mutatott be az ismételt felhasználására:

Igen, ez kérem egy roppant praktikus babaágy. Mert hát nem egy, hanem egy egész bölcsődényi babát lehet rajta álomba ringatni. :)

És miután Kisebbik Picinykém megvilágosodott, hogy milyen kényelmes fekhelyet talált babái számára, gondolta, ő is kipróbálja. Természetesen kényelmét fokozta párnával, takaróval és egy ölelgetni való kutyával.  :)


Bocsánat Picinykém, de nekem más ötleteim vannak. Ezek közül következzék az egyik unokahúgom számára, melynek megvalósítására ez a kép inspirált:

forrás

A deszkának a középső kiugrótól lefelé terjedő részét használtam fel hozzá, melyet Ő öt részre vágott:



Az eredeti terv már nem is tudom, hogy mi volt. De az utóbbiak így néztek volna ki (csak a hosszú darabra koncentrálunk):
1. Lefestem szürkére (unokahúgomnál bézs és szürke színben fog pompázni a szobájának a fala), majd fehér színnel felírom, hogy CSALÁDOM. Meghiúsulásának oka: túl hosszú lett volna a szó.
2. Felírom a népszerű LOVE szót fehérrel, az O-t pedig rajzszegekkel rakom ki. Meghiúsulásának oka: a fehér géles toll nem fogott a fán. Valamint a Laura által javasolt "Rajzszeget csak hungarocellbe!" mantrám bevált, mert ebből a kemény fából csak úgy görbültek kifelé. (Tudom, mi a fenének próbáltam meg! :))
3. Aztán jött az, hogy felírom fekete alkoholos tollal. Na de fekete szív? Az hogy mutat kérem?! Úgyhogy eszembe jutott a jó öreg szódabikarbónás-sütőporos süthető gyurma (recept itt olvasható), melyből gyönyörű szív készíthető. A fekete felirat kontrasztját pedig körben fehér tollal enyhítettem (úgy bezzeg fogott az a bestia).

Úgyhogy lássuk a legutolsó változatot lépésenként:

Miután lefestettem szürkére a fadarabokat, átmásoltam rá a feliratot.
(A nyomtatónkban még mindig nincs patron, úgyhogy a papírra a számítógép monitorjáról másoltam át a betűket.) 


Utána az következett volna, hogy a szívecskét rajzszegekből rakom ki.
De az a 2. pontban felvázolt okok miatt meghiúsult. 


Amint a képen látszik, 20-25 szögig azért még próbálkoztam.
A betűket fekete alkoholos filccel töltöttem ki. 
A kontúrt a fehér zselés tollal enyhítettem.


Aztán úgy döntöttem, hogy a betűket is inkább a szürkés árnyalat felé viszem el. Ezért fehér zselés tollal ráfirkáltam, majd az ujjammal eldörzsöltem.
Az előbbi képen az L betű kivételével már "fehérítettem" rajtuk.


Ez pedig a végeredmény!
Melynek végleges formájához szívecskét készítettem szódabikarbónás-sütőporos süthető gyurmából (recept itt olvasható), majd ráragasztottam a deszkára. Körülötte szintén átsatíroztam a fát feketével és fehérrel.
A képeket rajzszögekkel rögzítettem (kettő belőle reklámbaba:)) 








És milyen zene illik ehhez az ajándékhoz? Természetesen egy klasszikus a Beatlestől!



Mindenkinek nagyon boldog és békés karácsonyi ünnepeket kívánok!

6 megjegyzés:

  1. Meg nem mondanám melyik kettő a reklámbaba, gyönyörű családod van Kucorgó! Az meg külön cuki, ahogy a kishölgy odakuckózott az "ágyikóra" . Nem tudom mi kéne neked ahhoz, hogy végre lejöjj a rajzszegezésről...esetleg egy doboz kárpitosszeg karácsonyra? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig meg kell állapítanom, hogy a Beatles tökjó. Erről eszembe jut, hogy életem egyik legemlekezetesebb karácsonya volt, amikor megkaptam az áhított másolt Beatles kazettát nővérem gyöngybetűivel és a később cafatokra olvasott Winnetout.

      Törlés
    2. Köszi, és azon nem vitatkozom, hogy a gyerkőcök gyönyörűek. Azok a gének baromi jól keveredtek :).
      Félek, hogy a kárpitosszeg nem lenne ugyanaz az élmény. Imádom, ahogy elferdülnek a szárak, amikor próbálom bekalapálni a rajzszegeket, és csak ötből egy megy oda, ahová én szeretném. :))
      Na igen, a Beatles az, amin szinte felnőttem apukám révén, anyukám pedig a hazaiakat csepegtette: Zorán és Koncz Zsuzsa.

      Törlés
    3. Ja, azt nem is írtam, hogy miközben a mérőszalagot kerestük, közben történt a kuckósítás. Szerencsére még le tudtam kapni a géppel úgy, hogy ne vegye észre. Mert onnantól kezdve addig szekál, amíg meg nem mutatom neki a képet a gépen (ez pedig egyben azt is jelenti, hogy nem tudom tovább fotózni :))

      Törlés
  2. Nem szeretnék követelőzőnek tűnni, de hiányzik már egy újabb írás tőled.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ígérem, hamarosan produkálok valamit (még a héten :))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...