Translate

2012. december 18., kedd

Szeretettel egy Union Jack rajongónak

Információ Dorka számára!
Amennyiben valamilyen véletlen folytán erre sodorna az élet szele, kérlek, keress egy másik áramlatot, amely majd csak karácsony után röpít vissza!


2012 tavaszától ismét brit lobogóba burkolta magát Férfi és Nő, akik piros-fehér csíkos kanapéjukon ücsörögve Union Jack bögréjükből szürcsölgetik reggelente a kávéjukat, melyhez a tejet a szintén ilyen színezetű hűtőszekrényükből veszik elő.


forrás


Ha nem is ilyen mértékben, de szintén a brit zászló inspirálta tárgyak rajongójává vált 16 éves unokahúgom. Tehát mi mást hozhatna neki a Jézuska idén, mint.....


....egy Union Jack mintázatú emlékeztető/motivációs/"csak úgy" táblát. Aminek ő szeretné. Mert a lényeg a színek!



Elkészítésének lépései:

A tábla alapja új mosógépünk hungarocell csomagolóanyaga volt.



Az Obiban vágattunk egy 45cm X 57cm-es farostlemez lapot, melyet a hungarocell táblára illesztve szike segítségével körbevágtam.


Utána sötétkék anyagot ragasztottam az alapra ragasztópisztollyal. Csak a farostlemezre rögzítettem körben.
Ha a szögbelövőnk nem bujdokolt volna el valami számunkra ismeretlen helyre, akkor valószínűleg azzal dolgoztam volna. 
Aztán jöhettek a csíkok. Nem vágtam, hanem téptem az anyagokat. Kicsit lazábbra szerettem volna venni a stílust, mégiscsak egy tininek készül. :)
Először a fehéreket rögzítettem átlósan (csak a sarkaknál a lemez hátulján), majd a pirosak következtek.
Ügyeljünk a sarkaknál, hogy szépen be legyenek hajtva az oldalsó részen. 



Utána kereszt formában ragasztottam fel először a fehér csíkokat, majd rá a pirosakat. Szintén csak a lemez hátulsó részén rögzítettem ragasztópisztollyal.
És az elkészítésnek ezen a részén, akik szeretnének megállhatnak, de én tovább folytattam.
Jöttek a rajzszegek. Hihetetlen élmény volt, hogy az előző projektekhez képest (itt és itt olvashatók) végre nem kellett kalapácsot ragadnom, a puszta kezemmel be tudtam nyomkodni az összeset. :)


Tényleg nem bonyolult és hosszadalmas elkészíteni. Pont addig tart, hogy ne érezzük fárasztónak, de az ajándékozott tudja, hogy nem sajnáltuk Tőle az időt.


Jó alkotást Mindenkinek!

2 megjegyzés:

  1. bevallom, nekem is tetszik az UJ, bár lakásunkba valószínűleg sohanapján fog bekerülni a motívum... csudajó rokon (ÉS blogger) vagy, az mindenesetre már kiderült :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj de aranyos vagy, ez nagyon jólesett! Egyébként nekem is tetszik az UJ, de a lakásunkkal hasonló lesz a kapcsolata mint a tiétekével. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...