Translate

2013. február 14., csütörtök

Lámpát kötöztem!

Nekem van a legjobb fej anyukám a világon! Bizonyítékként a legutóbbi esetet vázolnám fel:
Megemlítettem neki (enyhe sóhajokkal tűzdelve), hogy az Ikea of Sweden előállított egy olyan lámpát, mely tökéletesen passzolna a mi előszobánkhoz. Pár nappal később anyukám felpattan egy Budapest irányába tartó buszra, fővárosunkba érkezését követően átlibben a metróra, majd rohamléptekben megközelíti az áruházat, és miközben átsuhan rajta, magához ragadja azt a bizonyos világítóeszközt pár darab svéd húsgolyó kíséretében. Végül - néhány órával később - mosolyogva átnyújtja nekem.
Na ugye, hogy ő a legjobb fej anyuka a világon?!
Itt pedig a szerzeménye:

FOTO Függőlámpa IKEA A lámpa kellemes fényt ad vacsorához - irányított fényt bocsát a bár- vagy étekzőasztalra.
FOTO függőlámpa

És én ezek után mit műveltem a lámpával?! Megkötöztem. Pontosabban áthurkoltam. Még pontosabban a vezetékét átkötöztem spárgával. Mert úgy gondoltam, hogy a spárga jobban illik a fémes zöldhöz. Na de inkább lássuk a tényeket!

Íme az alapanyagok: lámpa és vastagabb spárga.Először az alsó kis "pöcökre" feltekerve ráragasztottam a spárgát.Utána következett a kötözés: A függeszték mögött átvittem a spárgát, majd áthurkoltam úgy, hogy a gombolyag lefelé jöjjön ki a "körből." Ezzel elkészült a csomó. Ha mindig jó irányba kötjük át, akkor lassanként spirál formát adnak ki a csomók a spárgán. 


Cirka 10 cm után ilyen minta rajzolódik ki. A felső részén szabadon kell hagyni 15 cm részt, hogy fel lehessen szerelni a lámpát. Miután Ő ezt véghezvitte, én már létrán folytattam a kötözést.
Egyébként a maradék rész hurkolása villámgyorsan megvan: 5-10 perc. A felső "pöcöknél" szintén ragasztottam a spárgát.


Ez pedig a végeredmény. 
Tényleg nem igényel sok időt, és jó feszültséglevezető tevékenység! :))


Szerintem jól mutatna bármilyen vezetéken. Akár erősebb színekben, vastagabb fonalból is. 
Tessék kísérletezni, és utána beszámolni az eredményekről! :))


Szép napot, és jó alkotást mindenkinek!

12 megjegyzés:

 1. Jó ötlet! Sokkal jobban mutat a fekete vezetéknél - és nekem valahogy a tengerészes feelinghez is közelebb áll (a tengerkék-zöld ládákról ez jut eszembe mindig).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! :)) Szerintem is így jobban passzol az előszobához mint a fekete vezeték (bár a fehérnél még mindig jobb :))

   Törlés
 2. Ez nagyon király! :)

  VálaszTörlés
 3. De jó ez a lámpa, még sose tűnt fel az Ikeában. Sokkal jobb a kötözés után. Most valószínűleg fehér korszakomat élem, mert ezt is fehérrel csomóznám fel....:D Az anyukád meg tényleg nagyon jófej! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is csak nem rég fedeztem fel, gondolom újabb termék (legalábbis a színt illetően). Nálam most a spárga a menő, ezért is azzal csomóztam. Csak hogy megmutassam, hogy anyukám még jobb fej, ma felvázoltam neki egy újabb spárgás ötletemet, amit valószínűleg ő fog kivitelezni (én nem értek hozzá). Aztán majd egyszer posztolom, mert nem mostanában lesz kész. :)

   Törlés
 4. Nagyon szuper! Ezt a színt én sem ismertem, de megmozgatta a fantáziámat. Fekete és fehér színben ismertem csak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! :)) Úgy látszik, hogy amikor kezd az érdeklődésem lankadni az Ikea iránt, akkor gyorsan piacra dobnak egy olyan terméket, ami újra bevonz. :) Egyébként van ilyen színben fűszertartójuk is (csak szerintem húzós az ára).

   Törlés
  2. lankadni???? :-D majdnem minden út az ikeaba vezet :P

   Törlés
  3. Jó, mondjuk nálunk is Budapest=Ikeába feltétlenül betérni, de az utóbbi évek katalógusai annyira nem az én ízlésemet tükrözték.
   Hopsz, egy csöppet összefestékeztem a billentyűzetet. Asszem alaposabb kézmosásra van szükség két száradás között. :))

   Törlés
  4. Azzal nem is kell foglalkozni (pl a 2013-as nekem se tecc, ezzel az Indiába mutató stílussal, vagy mivel...) de nekünk úgyis olyan szemünk van, aki részletében lát, nem egybe (mármint neked, nekem, meg a hozzánk hasonló DIY és egyéb féléknek :P)

   Törlés
  5. Na igen, egyetértek. Szeretem/szeretjük a kreatív kihívásokat! :))

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...