Translate

2013. március 1., péntek

Az a fránya matrica

Picinykéim szintén az alkotás megszállottjai (mégiscsak van némi közük hozzám:).) Csak úgy, környezettudatosan: plüssfigurából redőnykitámasztó, ceruzából falidísz, újságokból konfetti, matricából bútordekoráció. Az utóbbihoz elegendő volt számukra fél kiló burgonya pucolási ideje. Majd "Tádám!" felkiáltásukra víztől csöpögő kézzel belibbentem a nappaliba, és elém tárult a következő látvány:

Hölgyeim és uraim, micsoda precizitás, sehol sem maradt ki egy mm2-es darab sem!


Fő szponzorunk a Mami!



Még egy kép arról, ahogy szépen körbeépítették a fiókgombot. És esküszöm, hogy még tetszett is. Csak egy gond volt vele: az öt fiókot összemosták. 


Szóval a matricáktól meg kellett válnunk. Ebben az esetben könnyű dolgunk volt, viszonylag hamar lejöttek. Barátnőm kisfia azonban más forrásból szerzi be a képes "vignettákat".  Olyan bitang erős ragasztóval voltak ellátva, hogy első benyomásra az a gondolatunk támadt, hogy csak bútorlappal együtt tudunk tőlük megszabadulni. Aztán találtunk egy egyszerűbb és környezettudatosabb megoldást.

Íme a matricákkal tarkított szekrény, mely már olajtól csillog (korábban ezzel próbálta barátnőm leszedni, de ebben az esetben nem működött).


Most viszont következzék a tökéletes módszer:
Bekentük sertészsírral (bármilyen zsír megteszi, akár kakaóvaj, vazelin, stb.) majd vártunk 10 percet.
Utána előkaptuk a hajszárítót, majd lekaptuk a matricákat (köröm használata is szükséges hozzá:))
(A hajszárító fontos! Próbáltuk anélkül is, nem sok sikerrel.) 


A zsírt lemostuk mosogatószeres forróvízzel, és ezt az eredményt kaptuk. 
Tádááám!!
Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

8 megjegyzés:

  1. No ezt észben tartom addig, míg aktuális lesz a téma :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon raktározd el az agyadban, mert aztán nagyon sokáig aktuális lesz. :))

      Törlés
  2. adja isten, hogy sohase legyen szükségünk erre a tippre...elképzelem magam, amint sertészsírral dörzsölgetem a sublótomat, brrrrr :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gyönyörű sublótjaidra szerintem eszükbe sem jutna matricát ragasztani a gyerkőcöknek. Így soha nem fogja megtudni, milyen ha valakit hájjal kenegetnek. :))

      Törlés
  3. Nálunk tabu a "bútorramatrica", de az ördög nem alszik, a bölcs ember viszont a más kárán is tanul. (Próbálok bölcs lenni, több közhelyet pedig nem puffogtatok el...) Ezt most jóóól megjegyzem, köszi, hogy közzétetted!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elvileg nálunk is tabu, de aztán az "ördög felébredt", a papír már nem kihívás. :)) Most már csak azon rimánkodom, hogy a festés-rajzolás ne vegye a fal felé az irányt. :)

      Törlés
  4. TABU????Nálunk semmi sem tabu!Az ördögeimnek mindent szabad, ami testi épségüket nem fenyegeti.Bármit is találnak ki, tudom, hogy ha hívom szeretett régi (és örök fiatal)barátnőmet, talál egy tökéletes megoldást arra, hogy hogyan tudnám az elrondított-elcsúfított dolgainkat újra széppé varázsolni.
    Kisördög fiam nevében köszönöm a kapirgálást!
    Gyógyulj meg!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy! Teljesen elérzékenyültem. Bármikor megyek, ha hívsz, ha nem, akkor is. :) Remélem már ti is jobban vagytok!
      Nagyobbik reggel kérte, hogy rakjuk fel kétoldalú ragasztóval a matricáját, mert állandóan lejön. Hihetetlen mákom van a matricáinkkal. :)
      puszi

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...