Translate

2013. július 2., kedd

Kerülj beljebb! - A fürdőszobánk

Ha történetesen Őt Kennek és engem Barbie-nak kereszteltek volna el születésünkkor, akkor valószínűleg a következő jelentés húzódott volna meg "Húú!" felkiáltásunk mögött közös életünk helyszínének fürdőszobáját meglátva: "Húú, ez fantasztikusan gyönyörűségesen szép!" De miután szüléink nem eme nevek mellett (ez nagyon "mekkelekesen" hangzik) döntöttek, mi csak arra az egy színre tudtunk koncentrálni, mely az egész helyiséget beborította: "Húú, ez aztán borzalmasan rózsaszín!" Mármint a csempe és a kád.... No és a mosdókagyló.... És a szappan- és törölközőtartóról se feledkezzünk meg. Szóval úgy komplett az egész. Bocsánat, a járólap, mely a hozzájuk harmonizáló bordó színben pompázott, kivétel volt. De ezt a rendhagyó küllemét csak addig viselte, amíg a bontás során elénk nem tárult az eredeti burkolat "pinkje". :)

Ez volt az egyetlen helyiség, amelyet teljesen szétbombáztunk (ez 6 éve történt). És semmi sem oda került vissza, ahol eredetileg volt. :)

A bojlert lecseréltük egy zárt tüzelésű kazánra, melyet aztán elbújtattunk a mosógéppel együtt a 6. képen látható faajtó mögé. 

A kád végében látható falat ledöntöttük. 
Ahol a radiátor volt (fölötte van az ablak, egy pici látszódik a függönyből), oda került a fürdőkád.

A boltívet és a mellette lévő fal egy részét szintén leromboltuk, és egybenyitottuk a fürdőszoba előterével.
A mosdó helyén ma a gyerkőcök halacskás törölközőtartója van, 
az egykori fürdőkád helyére pedig a mosdószekrényünk került, amely a következőképp nézett ki tálalószekrény mivoltában:Most pedig lehull a lepel, így nézek ki valójában. 
Némi figyelmet érdemel munkaruházatom: hóbakancs a térdig érő törmelékek ellen. Valamint két darab (még csak nem is egy pár) kötött kesztyű, hogy érzékeny bőrömet ne sértsék fel az apró csempedarabok. :))Ez pedig a jelen. Isten hozott kedves olvasó a fürdőszobánkban! Kényelmes papucsot fel, indul a körutazás!

Napsütés esetén ezek a fények fogadnak reggelente, amikor belépek az ajtón. :)


Aztán felhúzom a rolót, és tádám! Hát nem gyönyörű, gyerekek?!
A fogmosás rendszeresen bámészkodással telik: közben konstatálom, hogy a Duna mennyire húzódott már vissza a saját medrébe. 

Imádom, hogy a törölközők ott vannak közvetlenül a kád mellett! 

Ha szeretnétek bepillantani fürdőszoba szekrényünk belsejébe is, akkor itt és itt, valamint emitt és amott megtehetitek.
A gyerkőcök törölközőtartójáról pedig itt olvashattok

A tengeri csillagos tároló elkészítése ezen a linken olvasható, a tusfürdősé pedig itt.
"Fürdésre kijelölt hely!" táblakép itt vásárolható meg. 

A szekrény küllemének és belső tartalmának története ezen a linken olvasható.


A mosdókagyló mellett látható sminkszerek tárolására használatos szervírozó tál saját készítésű: leírása ezen a linken. Lelőhelyek:
A rolót a Jyskben vettük évekkel ezelőtt, de ebben a színben megszűnt. A mintát én vágtam bele, az alábbi linken olvasható, hogy miként tettem. 
A törölközők tárolására használatos (és egyéb) kosarakat szintén a Jyskben szereztük be. Elég sűrűn leárazzák, érdemes kivárni (most épp féláron).
A gyerkőcök törölközőtartójáról  itt olvashattok
A fürdőszoba szekrényünk átalakulása ezen a linken megtekinthető. 
Szappantartó: Ikea.
Fürdős játékok tárolására használatos kosár: Ikea. 
Törölközőtartók (radiátor felett és a kád mellett): Molger (Ikea).
Fellépő: BEKVÄM (Ikea)
A tengeri csillagos tároló elkészítése ezen a linken olvasható. 
A kád melletti akasztós tároló leírása: itt
"Fürdésre kijelölt hely!" táblakép Kucorgánál vásárolható meg. 
Sminkszerek tárolására használatos szervírozó tál saját készítésű: leírása ezen a linken. 
A kád körüli csempe valamint a padlóburkolat: Zalakerámia.

Miként tartom tisztán a fürdőszobánkat:
A mosdó és fürdőkád tisztítása bővebben itt olvasható.
Fertőtlenítő szer készítése ezen a linken található.
Ha penésszel akad dolgunk, arra itt található megoldás. 
Hogy miként lesz ragyogó a tükrünk, arról itt írtam.
Hogy a WC-kagyló is ragyogjon: itt vannak a legjobb trükkök. 
Brutálisan makacs vízkő eltüntetésére is van megoldás.17 megjegyzés:

 1. Fantasztikusan jó együtt minden! A halacskás akasztók, a szervírozótál, mit mondjak, minden!!! Büszke lehetsz magadra Kuci és nagyon le a kalappal előtted. Valahogy tényleg azt érzem, hogy példaértékű, amit csinálsz. És nagyon élvezetes volt a bemutató is :)Az ember szinte kedvet kap, hogy ejtőzzön egy kicsit a fürdőtökben (persze gyerekek nélkül, haha...:D)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi szépen, és jöhetsz bármikor. Fürdőlepedőt és habfürdőt biztosítunk. :))

   Törlés
 2. ja, és piros jeticsizma rulez!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Még Gyimesbe vettem a téli hidegek ellen. Aztán végül tavasszal mentem, de legalább a csizma újrahasznosítása megtörtént.:)

   Törlés
 3. Juj, nem semmi volt az a rózsaszín fürdőszoba! o.O
  Na de most! Nagyon-nagyon szép lett a végeredmény, valami csodás az összhang, a színek, a bútorok és kiegészítők! És valahogy nekem még tágasabbnak is tűnik a tér, mint előtte volt.
  Egy gyakorlati kérdésem lenne csupán: látom, hogy a polcra helyezett kosarakban tartod a törölközőket. Én is hasonló megoldáson gondolkodom, csak épp, azon tűnődtem, hogy ez így mennyire praktikus? Mert látványnak nagyon szép.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Titi! A rózsaszín tényleg beleégett a retinámba. Kb. egy évig azt bámultam, amíg aztán elkezdődött a lakásfelújítás. :)
   Szerintem a törölközők tárolása így nagyon praktikus. Végre nem kell víztől csöpögő testtel elcsúszkálnom a szekrényig, ha épp mosásba raktam az előzőt. A göngyölt törölközők sem jönnek szét, ha kicincálom mondjuk a legalsót. Nem porosodik, mert nincs olyan sok belőlük, hogy ez megtörténhessen. Szóval szeretem, és csak ajánlani tudom. :)

   Törlés
  2. Köszi a válaszod! Akkor úgy néz ki belefektetek pár szép kosárba! :)

   Törlés
 4. Tényleg tágasabb lett,szebb is .Jó sokáig bírtátok nézni a rózsaszínt :D.Nekem tetszik a rózsaszín na de ennyire és így nem vállalnám be :D.A dizájnos munkaruhád nagyon menő :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Próbáltam fehér kiegészítőkkel elnyomni kicsit a rózsaszín uralkodását, de van, amivel nem lehet felvenni a versenyt. :))
   Munkaruhám darabjai bérelhetőek, maximális védelmet nyújtanak bontás során. :D

   Törlés
 5. Wow, nagyon jól néz ki a fürdőszoba! Tök jó, hogy abba a rózsaszín "leányálomba" belegondoltad ezt az egészet! Lehet, engem annyira sokkolt volna a látvány, hogy az összes kreativitásom elszívja.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Engem inkább doppingolt: minél hatékonyabban eltüntetni, minél hatékonyabban eltüntetni.... Ez volt a mantrám. :)

   Törlés
 6. Nagyon szép és harmonikus, gratulálok. Tükröt nem látok, hova rejtetted?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Nincs tükör, így soha nem öregszem. :)) A viccet félretéve: a mosdó feletti szekrénynél van egy tükör (ahol a dezodorok is látszanak az utolsó képen), Ő-nek (a magassága miatt) a borotválkozáshoz a szekrény ajtaján belül van egy kis tükör (ezen a linken látható: http://kucorg.blogspot.hu/2012/07/f-sz-lelki-gyogyulasaert-iii-resz.html). No és van egy egész alakos tükör a két tolóajtó között a falon (alulról a 4. képen láthatók az ajtók, de a tükör nem látszik abból a szögből).

   Törlés
 7. Micsoda átváltozás! Lehet, hogy szuperhösök nem vagytok, de varázslók igen ;) GYÖNYÖRÜ lett a fürdötök! Nagyon hangulatos!
  Köszönjük a bizalmat, hogy valós magadról is mutatsz képet ;) A csizma tuti!

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...