Translate

2013. szeptember 25., szerda

Tábla, plafon, postaláda

Azt gondolom, hogy a táblák iránti vonzalmamat már túlrészleteztem (ennek ellenére még ezzel a bejegyzéssel sem ér véget). Úgyhogy ömlengés helyett kettő - a poszthoz illő -  aláfestő zenét szeretnék prezentálni. Az első egy tablá szóló, melynek hivatalosan semmi köze a táblához. Hivatalosan. Mert az én pihent agyam két betű felcserélésével máris szoros kapcsolatot talált közöttük.
És ha egyszer lesz egy tablám az aljából "készítek" táblát. Ez tuti. Csak a poén kedvéért. :)


A másik Postás Pat-hez köthető, mely mesének fülbemászó dallama egész nap ott dübörög az agyamban. Legtöbbször fütty formájában ki is merészkedik. Olykor "gyönyörű" hangom ad teljesen új perspektívát eme szerzeménynek. Mindenesetre nem lehet tőle szabadulni.
Figyelem, csak saját felelősségre! :)



Most pedig lássuk a táblát, melynek keretét és festését az első körben készítettem el (itt olvasható), a jobb oldalát pedig a második körben ékesítettem fel (leírása ezen a linken.). Zárásként (?) következzék a bal oldala, és a teljes kép.

Lecserélték lakóházunk postaládáit, és bár a tetőteresek is kaptak újat, a régieket szintén ott hagyták nekik: azaz a szomszédnak és nekünk. Az előbbitől aztán elkunyerálta az utóbbi. :)
Megsikáltam a két postaládát, a hámladozó festéket lekapartam, és a felszínt meg is csiszoltam.

Utána lefestettem alapozó festékkel, majd ceruzával felrajzoltam a mintát. Ebben segítségemre volt egy pohár és egy vonalzó. 

Ezt követően lefestettem a plafonnal egyező színekkel.  Először úgy gondoltam, hogy maszkolóval választom el a csíkokat, hogy szép éles legyen a határvonal a két szín között. De ez túl hosszadalmasnak és macerásnak tűnt, úgyhogy szabad kézzel festettem ki a közöket. Persze nem lett tökéletes, de kiötlöttem a következő megoldást: marker tollal vonalzó mentén a határvonalakat megerősítettem. :)

És tádám, a csíkok többségében egyenesek lettek, és még karaktert is kapott a fehér vonalak által. A kört táblafestékkel töltöttem ki. 
A csíkos részt lakkal is kezeltem a tartósság végett. (A kört nem!)

Aztán Ő felfúrta a Spontan újságtartóval együtt (szintén a Fynd részlegen sikerült megkaparintanunk 500 Ft-ért). Ez ad helyet a rajzoláshoz szükséges papíroknak és színezőknek (2 fiók felszabadult a kitelepítésük által). 

Azt még nem is mondám, hogy a táblát elharmadoltam lécekkel, melyeket a kerettel megegyező lazúrral kezeltem. Ezeket nem felfúrtam, hanem ragasztottam extra erős ragaccsal. 

A képen látható gyönyörűség ma 3 éves! :)

A ceruza - és gyurmatartós rész elkészítése itt olvasható

Összkép: A plafon (leírása itt), a tábla és a postaláda kapcsolata. :)

Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

29 megjegyzés:

  1. nagyon,nagyon,nagyon szép és BOLDOG SZÜLINAPOT a kis művésznőnek :D

    VálaszTörlés
  2. Na végre láthatjuk :) Elégedett vagyok ;-)

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. Egy kis lazítás takarítás közben? :) Kitartás és köszönöm!

      Törlés
  4. Nagyon menő lett, úgy érzem, nekünk is kéne egy ilyen! Lassan nyithatnátok egy álomovit, olyan profi a berendezés :) Nagyon boldog szülinapot E.-nak, remélem összedobsz egy csíkos tortát neki :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, átadom. Hogy a csíkos torta eddig miért nem jutott eszembe?! Napok óta azon agyalok, hogy milyen torta legyen. Ha csíkos lesz, akkor feltüntetem, hogy inspiráció Laurától. :)

      Törlés
    2. :) védjegyed a csíkosság már, azt hiszem...Tudod, vannak ezek a mindenszínű piskótás receptek is, mondjuk tele ételfestékkel :/
      Ja, és a legfontosabbbat elfelejtettem, Postás Pat dallama sajnos nekem is súlyos fertőzést szokott okozni csak soxor még fokozom idétlen szövegekkel, amire persze Á. mindig szigorúan leteremt :D

      Törlés
    3. Jaj, én is nagy átíró vagyok! Bármilyen dallamra képes vagyok idióta szöveget rögtönözni. :))

      Törlés
  5. Nagyon jó lett a végeredmény!
    A lánykának boldog születésnapot kívánok! :)

    VálaszTörlés
  6. Kicsit lemaradtam az első kommenttel. :) De én is csatlakoznék az Boldog Születésnapos sorhoz!!! Olyan kis szép még hátulról is (persze nem a postaládák, azok viszont nagyon mutatósak).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De örülök Neked! :) Formás kis lánykám van! Azt arcát csak azért nem mutatom, mert a napra lehet nézni, de Rá nem. :) Tudom, hogy lógok, jövő héten pótolom.

      Törlés
    2. Megvàrom, bàrmikor is érjen ide. :) Egy cìmet még rejts el benne, hogy a postalàdàk dolgozhassanak. ;)

      Törlés
    3. Megvàrom, bàrmikor is érjen ide. :) Egy cìmet még rejts el benne, hogy a postalàdàk dolgozhassanak. ;)

      Törlés
    4. Hű, azt hiszem hamar (hétfőig tutira nem megy) be kell váltanom az ígéretemet, nehogy meggondolt magadat, bármiről legyen is szó. :))

      Törlés
    5. Ne aggódj, tavasz óta az utolsó simításra vár. :)

      Törlés
  7. Bárcsak az iskolákban is ilyen lenne - kötelezö jelleggel !!! Lenne pár megrendelésed - és méga gyerekek is örömmel mennének ki a táblához ;)

    VálaszTörlés
  8. Isten éltesse sokáig a lánykádat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszöni szépen! :) Kerestem az ikonon a mosolygós arcodat, aztán megtaláltam gyönyörű fiacskád mögött. :)

      Törlés
    2. Bár eddig az hittem, hogy három lánykád van. :)

      Törlés
    3. :DD 1lányka (már 9 éves!!!) + 2 fiúcska . Köszönöm - mármint a gyönyörü fiacskát :)

      Törlés
    4. Nekem is ilyen felosztásban jósolt anno a gyűrűm. Jelenleg kettőnél tartunk. :)

      Törlés
  9. Nagyon boldog születésnapot a Művésznőnek! :)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon jó dolguk a van a csajoknak! Ilyen szuper szobája nem mindenkinek van. Jól néz ki, ahogy a plafon mintája visszaköszön a postaládán.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Távolra szakadt hazánk lánya, hazatértél? Köszönöm a biztatást, lassan kezd olyan formájú lenni a szoba, ahogy elterveztem. Bár a csajok egyike lány (tudom, ez a bejegyzésekből nem derül ki). :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...