Translate

2013. október 16., szerda

Gyerekszobai lámpák körképe

Az az igazság, hogy épp lámpát gyártok a gyerkőcök szobájába. Napok óta. Hivatalosan: hetek óta. Mert előbb jött A terv, de aztán lekörözte B terv, mely elkészítése dugába dőlt kezemnek nem engedelmeskedő mogyorófavesszők miatt. Aztán ismét A terv felé vettem volna az irányt, de felbukkant C. Csak épp annyi időre, hogy agyam kreatív kapuján bekopogtasson, és már adta is át a kilincset D-nek. D egész éjszaka nem hagyott aludni, és reggelre már bizton tudtam, hogy ő az igazi. Épp kávémat iszogatva rá gondoltam, tervezgettem közös jövőnket, mikor lelki szemeim megpillantották F-et valahol lenn, a szürke állományom rengetegében. Hófehér paripán érkezett, arcán széles mosollyal... Lehet, hogy inkább ő az igazi? Meglátjuk... ... de addig is nézzük azokat, akiknek már sikerült választaniuk és megvalósítaniuk lámpa-terveiket.


Jelenleg felhők borítják az eget odakinn, de Fanniéknál odabenn is. Őszintén szólva, ha felettem is ilyen felleg takarná el a napsugarakat, akár még táncolnék is örömömben. :)
Aki szintén szeretne ilyen bájos és vidám felhőcskét a szobájába, akkor ezen a linken leírást is talál az elkészítéséről. 

Fannival néha egy rugóra jár az agyunk. Míg ő a Montessori játékukból lámpatestet készített, addig én később ágylábat. 
Már csak reménykedni tudok benne, hogy Maria Montessori is meg lenne elégedve a végeredményünkkel. :)


Ha erre a lámpára ránézek, máris jobb kedvem lesz. Mert először is vidám sárga színben pompázik, másrészt a Brémai muzsikusok című mese jut róla eszembe. Remek párosítás, remek alkotó (Szentgyörgyi Kata)!


Itt pedig egy zseniális példát láthatunk arra, hogy egy szakadt lámpaburából miként lehet divatos világítóeszközt készíteni. 


És ha már a rizslámpáknál tartunk...
Judit kisebb állatok szállíttatására alkalmas léghajót készített belőle. :)


Ki ne ismerné a Kifli és levendula blog íróját? Nála minden apróbb, kacatnak vélt tárgy átalakul. Mint jelen esetben a legók lámpává


Noémi Kedvenc otthona által betekintést nyerhetünk egy magazin és a saját hajléka kulisszái mögé. Szerintem tök izgi! :)
Ezt a lámpát például a gyerekszobájukba készítette. 


vintage lámpa kalitkából
Ez a világítóeszköz nem kimondottan az aprónép birodalmába készült. 
De miért ne lehetne egy királylány vagy egy leendő ornitológus szobájában akár? Vagy egy emberkénél, aki 0-99 év között tengeti életét?  
Enikőnél egyéb remek ötletre is találtok!


Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

4 megjegyzés:

  1. A Lego-lámpa tuti bejönne a fiúknak...pláne, ha naponta át lehet alakítani ;) Nekem is a felhös a kedvencem, egyszerüen mert vidám. Jó kis ötletbörze! Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A legósnál tényleg jó, hogy mindig újraformálható. Ha focizás közbe leesik, és darabokra törik, akkor sem kell ragasztóért nyúlni vagy kukába dobni, csak felépíteni.:)

      Törlés
  2. So lovely! :)
    Greetings from Finland
    Hugs, Ulla

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...