Translate

2012. március 22., csütörtök

Egy komód pályafutása

Tizenöt fiókos komódunk pályafutása előző lakásunkban kezdődött. Miután igen kis garzonlakásról lévén szó, ezért rendkívül sok funkciót töltött be: ott tároltuk zoknijainkat, alsóneműinket, varrókészletemet, iratainkat, irodaszereket és még sorolhatnám.
Aztán új és nagyobb lakásunkban kiszorult az előszobába, hogy kitaposott cipőinket elrejtse a kritikus szemek elől. Egyébként álmaim előterének központi darabját testesítette meg.

Egy kis túlzással hasonló stílusú volt előszobánk. Na jó, nagyon nagy túlzással :)
kép forrása: Pottery Barn

Végül ezt a képet szétrombolta a tárolás szükségessége. Helyét elfoglalta egy ikeás Pax-szekrény, komódunk pedig egy újabb helységben kapott helyet: a gyerekszobában. Ott aztán tökéletesen megmutatkozott, hogy fiókjainak száma nem csak az előnye, hanem a hátránya is. Miután Ő minden egyes alkalommal megkérdezte, hogy kisebbik csemeténk nadrágjait melyik fiókban is tartjuk pontosan, kénytelen voltam magam elszánni a következőkben ismertetett drasztikus lépésre: MINDEN FIÓKOT táblafestékkel lefesteni és FELIRATOZNI!!!
A szokványos festékboltokban fellelhető fekete (gyerekszobába nekem túl depis) és zöld (erről meg tényleg az iskolatábla jut eszembe) szín helyett én valami mást szerettem volna: mondjuk bordót? Szerény városkánkban eme szín táblafesték formájában már nem volt elérhető (állításuk szerint már nagykerben sem lehet kapni), ezért egy nagyvárosban élő barátnőm beszerezte az országunkban fellelhető utolsó darabot (erre nem vennék mérget, de nagy valószínűség szerint így van). A festékesdoboz űrtartalma össz. fix 7ml volt, ezzel tökéletesen be tudtam fedni 1 fiókot, és már csak 14 darab volt hátra. A festék ára 1000 Ft volt, ha jól osztok-szorzok, akkor 15 000, azaz tizenöt-ezer forintból le is festhettem volna az egészet (már ha még valahonnan tudtunk volna szerezni). Khmm, ezért biza már veszek egy új komódot, és krétával ráfirkálom a fiókok tartalmát. Ekkor támadt az az ötletem, hogy megpróbálkozom szimpla akrilfestékkel, hiszen az is vízálló. Így 500 Ft-ból lefestettem az egészet 2 rétegben. A kicsik kedvéért rárajzoltam, a nagyok kedvéért ráírtam (nem vagyok egy nagy rajztehetség, ezért a felnőttek a rajzolt nadrágjaimra képesek azt hinni, hogy azok harisnyák, míg a fiam egy karikában és pár színes pöttyben képes meglátni egy marslakót), hogy melyik fiókban mi van.
Végre mosogatás közben nem kell mosogatólétől csöpögő kézzel beslattyognom a gyerekszobába, hogy megmutassam, hogy picinykém nadrágjai balról számolva az első oszlop, alulról számolva a második sorban vannak. Köszönöm táblafestéknek kinevezett akrilfesték J! 

Komódunk átalakítás előtt

Komódunk átalakítás után
A képen a 2-3. oszlop alulról 1-3. sorának fiókjai láthatók :)! Hű, akár amőbázni is lehetne rajta!





5 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kucorgó Mutti!
    Akkor most már mi tudjuk, főleg én, a béna, hogyan kell itt közzétenni, így köszi, hogy a vicces pont megjegyzésemet eltüntetted:) Szóval! Én a dolgozatokra szoktam pici rajzokat tenni a srácoknak a suliban, de te azokhoz képest egy őstehetség vagy, keine Panik! HAJRÁ, várom a többi bejegyzést!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...