Translate

2012. március 29., csütörtök

Emeletes ház fedőknek az újrahasznosítás jegyében

Tegnap kitaláltam, hogy ebédre pizzát fogok sütni. Neki is álltam a munkálatoknak: egyik kezemben a liszt, másikban az élesztő. Egyik fülemmel hallgatom a rádiót, másikkal a Picinykémtől eredő neszeket, jelen esetben trapp, trapp, trapp (eltűnt a gyerekszoba irányába), majd trapp, kocc, trapp, kocc, trapp, kocc (húzza maga után a kisszéket). A zajok egyre erősebbek, KÖZELEDIK! Kiszimatolta ugyanis a Drága, hogy itt valami készülődik, és ő, mint képzett szakácsnő (valószínűleg ezt gondolja így 1,5 évesen) gasztronómiai tudását szeretné megcsillogtatni, azaz segít, amiben csak tud.
Miután többször elmagyarázom számára, hogy nem tanácsos a dagadó tésztához nyúlni miközben a robotgép spirálos karja körbe-körbe forog, úgy gondolja, hogy akkor máshol hasznosítja magát. Leszáll a kisszékről, majd odatipeg a műanyag edények tárolására szakosodott szekrényhez, hogy annak tartalmát vegye szemügyre. Rövid állapotfelmérés után arra a diagnózisra jut, hogy a túl nagy zsúfoltság miatt itt bizony klausztrofóbia gyanúja állhat fenn, ezért ezt megelőzendő mindenkit kiinvitál a szabadba, ami ebben az esetben a konyhakövet jelenti.

Levegőzés, futkározás a szabad levegőn

Pár szerencsés kiválasztott még egy kör kocsikázásban is részt vehet, amolyan „ismerd meg településed és környezeted” kiránduláson.

Indulásra készen (már csak a kocsis hiányzik :)

Végül mikor pirosló arccal visszatérnek, én, mint gonosz főbérlő visszatessékelem őket a helyükre, de ígéretet teszek, hogy kicsit szellősebbé teszem otthonukat: építek egy kétszintes panelházat a fedők számára! 
Íme a XXI. század építészeti remekműve:

Építkezésünk kellékei: gyurmaragasztó, ételfutáros műanyag doboz, olló

Az épület 2. szintje felhelyezés előtt

Az épület 2. szintje felhelyezés után a boldog lakókkal
A komplett építészeti remekmű, melyet malter helyett gyurmaragasztó rögzít az ajtóhoz.
Lakóink számára panorámás kilátás nyílik a sütőben pirosló kenyérre!
Kívánhatnék ennél többet, ha fedő lennék?

Picinykém, téged pedig arra kérlek, hogy bocsáss meg, de apádkáddal hétvégén felszereltetek egy biztonsági szekrényzárat ;)!



2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...