Translate

2012. augusztus 22., szerda

Rendszerezés: fürdőkád és környéke

Fürdésnél szeretjük, ha minden tisztálkodási termék ott van maximum kartávolságra. Ezért vagy a fürdőszobaszekrényünkben állítjuk fel a zuhanytálcát- és rózsát, vagy - és most következik egy egyszerűbb javallat - a tusfürdőt és sampont visszük a kád közelébe. Erre az utóbbi megoldásra szeretnék egy pár példát mutatni. Megjegyzem, az előbbi lehetőséggel eddig még nem találkoztam, bár egyszer voltam egy akkorka szállodai fürdőszobában, ahol a zuhanyzást szinte a vele egybeépült mellékhelyiségben állva kellett megejtenünk. Na, de ez szintén egy másik kategória :).


Elsőként lássuk, amikor a kád végébe egy több emeletes polcot építenek be. Így szintén minden az éppen fürdőző ember közelébe kerülhet. A háziak még arra is gondoltak, hogy ha a hímnemű fél épp egy csokor virággal lepné meg nőnemű felet a tisztálkodása közepette, akkor legyen ott egy pár váza is, amiből válogathat.:)

Love this bathtub storage
forrás 


Na igen, de nem hiszem, hogy a világegyetem dúskál az akkora nagyságú fürdőszobákban, ahová egy ilyen polc még beférne. Ekkor folyamodhatunk azokhoz a tárolókhoz, amelyek a falra rögzítve szolgálják a tisztálkodási kellékek őrzését. Íme, lássunk erre is egy pár lehetőséget:

Repurposed Beauty
forrás

A kád mellett a fal színével harmonizáló vödrökben megtalálható minden. 
(Zárójelben megjegyezném, hogy itt a háziasszony meg is kapta a csokrát, csak épp vázája nem volt hozzá. No de szerencsére még volt egy üres vödör a falon :))


Tedd jegyzet használata
forrás
Itt annyira lelkes volt a háziasszony, hogy még kis tartót is varrt a tusfürdőnek és samponnak. Nagyon kis tüchtig!

SHOWER SQUIDS  Organizer | UncommonGoods
forrás 

A polipok "mancsai" a flakon nagysága szerint állíthatók. 


Hanging metal shelf
forrás

For the Home
forrás

forrás 

Ennek az elkészítését a "forrás"-ra kattintva meg is tekinthetitek. 



fruit basket into shower organizer
forrás

Ennek az eredeti funkciója talán gyümölcstartó lehetett. De kacsatartásra is kiválóan alkalmas :)


Shower1
forrás

Zuhanyfüggöny tartó rúd duplán. Egy a függönynek, egy a szivacsoknak. 




Ha szeretnénk a kíváncsi tekintetek elől elrejteni tisztálkodási szereinket, akkor a kád fala tökéletes megoldásnak tűnhet:

forrás



Eddig a zuhanyfüggönyökről azt gondolhattuk, hogy milyen egyszerű is lehet számukra az a feladat, hogy megakadályozzák, hogy a fürdés során ránk zúduló víz elárassza az egész fürdőszobát. Mondhatnánk, hogy ez egy könnyű, amolyan lógós munka. Erre a dologkerülésre rájött pár tervező is, épp ezért újabb feladatokat rótt szerencsétlenekre. Egyesek arra kényszerítették őket, hogy a hátkefét, tusfürdőt, sampont, szappant és egyéb tisztálkodásra alkalmatos dolgokat is tároljanak.
Én csak annyit mondanék, hogy vége a lógós hétköznapoknak kedves zuhanyfüggönyök!

Mesh Pockets Shower Curtain
forrás
Ocean Shower Curtain
forrás



Ezt az ötletet! Anya boldog, a baba boldog és még a babafürdetők is testközelben. (Köztünk szólva a babafürdetés tényleg térdkoptató.)

2 megjegyzés:

  1. Kacsatartás :D

    Nálunk a kád szélén van a tusfürdő és a samponok. De nincs nagy tumultus.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig nálunk is ott voltak, de most változtattam. A héten megmutatom majd az új helyüket.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...