Translate

2012. november 14., szerda

A nagy műtét, avagy egy roló újragondolása


Kedves Olvasók!

A tegnapi nap során egy hosszadalmas operációt hajtottam végre. A műtőhelyiség az étkezőnk volt (egyébként is vannak nyugtató zöld színek a falon), az alany pedig az unalmasan hosszú sötétkék fürdőszobai rolónk. Mindenki nyugodjon meg, semmiféle szervi elváltozás nem állt a háttérben, mindössze hiúsági okok vezették sötétítőnket arra a döntésre, hogy végül a szikekés alá feküdjön. 
Jelentem, a műtét jól sikerült, a beteg állapota is szépen javul, és ha lenne lába, akkor mondhatnám, hogy már a lábadozik. :)

És akkor most lássuk a tényeket. Szóval adott egy unalmas, sötétkék roló, amely gondolkodóba ejtett, hogy miként lehetne ezen tulajdonságain (na jó, inkább csak az unalmason) változtatni.



Először jött az ötlet, hogy sablonnal mintát festek rá. De az olyan sablonos :)) Aztán megláttam az inspiraciok.hu oldalon az alább szereplő rolót:

forrás
És innentől tudtam, hogy egy sniccerre van szükségem, amit aztán szerény városkánk boltjai nem tudtak a rendelkezésemre bocsátani. Még jó, hogy van orvos ismerősünk! Mit nekem sniccer, ha lehet orvosi szikém! :))
A műtétet természetesen gondos előkészületi munkálatok előzték meg, melynek lépései:

1. Kell egy szép minta. Nekem evidens volt, hogy a szüleim régi lakásából átmentett csempe lesz az, amely egyébként a fürdőszobaszekrényünk ajtaját is borítja (itt látható)




2. Ráragasztottam festőszalaggal egy átlátszó papírt, hogy a mintát átmásolhassam (csak a szegélyt, a virágokat nem):




3. Aztán következett egy újabb másolás, csak az már a rolóra indigópapír segítségével. Előtte precíz méricskéléssel, hogy középre essen a minta.




4. És végül az operáció:

Ahol zöld, ott már vágtam.
Ne felejtsünk el a roló alá olyan anyagot tenni,
melyben nem esik kár.
Én patchwork-ös alátétet használtam.

5. Íme az átplasztikázott fürdőszobai rolónk teljes pompájában:




Most pedig jöjjön pár kép, ha épp nincs a világítás felkapcsolva (egyébként ennek a varázsát az én gépem nem tudja visszaadni. Sokkal szebb élőben):







A háttérben tökéletesen kivehető az őszi színekben pompázó fa.




Most pedig 20 db bajusz forma vár az újrahasznosításra :)))




10 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett a roló! Kíváncsian várom, mi lesz a bajszok sorsa :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :)! A bajszokkal egyenlőre picinykéimet szórakoztatom: hol paraszt bácsi (lefelé konyul), hol huszár (felfelé pöndörödik) lesz belőlem :DD

      Törlés
  2. Egyszerűen zseniális! Gyönyörű, ahogy átragyog a mintákon a fény :)
    (csak zárójelben, ha valaha ilyesmire ragadtatnám magam: nem kell a lyukak szélét valamivel "fixálni"? Nem fog rojtosodni?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is imádom, ahogy átsüt rajta a fény. Állandóan a fürdőben lógok, csak hogy láthassam :)). Elég merev az anyag, nem hajlamos a rojtosodásra. A szélét is úgy vágtuk le anno méretre. Szóval szerintem nem kell fixálni, de ha mégis megindul, akkor szólok időben :))

      Törlés
  3. Lassan az a kihívás a kommentelésben, hogyan lehet mellőzni a "nagyon jó lett, csúcs, szuper" és hasonló jelzőket. Ma még az is eszembe jutott, hogy választottad az eredeti foglalkozásod ilyen kreatív vénával?!?!?! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még szerencse, hogy vannak a kommentek, mert egyébként önbizalomhiányban szenvedek, úgyhogy állandó megerősítésre van szükségem. Biztos azért nem kreatív pályán kötöttem ki, mert akkor még nem volt a blog és a pozitív megjegyzések :))).

      Törlés
    2. ez valami bloggersajátosság? mert én is így vagyok vele...

      Törlés
    3. Vagy valami véletlen során a két kivételt egymás közelébe sodorta az univerzum :)

      Törlés
  4. Csatlakozom az előző hozzászólóhoz, úgyhogy csak annyit írok, igézően szép, sejtelmesen varázslatos lett. :D
    Nagyon tetszik, na....

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...