Translate

2012. szeptember 7., péntek

A fekete ajtóink története

A Vuk az egyik kedvenc rajzfilmem, még akkor is, ha állapotos időszakaimban szigorúan zsebkendő használatával tudtam az első negyed órát túlvészelni. Imádom benne mind a  szívszorító, mind a  vidám, jobbnál jobb poénoktól hemzsegő részeket. No és ha már itt tartunk, felfedeztem némi hasonlóságot is Vuk és nagyobbik Picinykém között.
Íme az eredeti verzió:Majd a Picinykémre átírt verzió:

"Lefelé hajlott a Nap. Búcsúzóul még betekintett az erdőbe, ahol hosszúra nyúltak az árnyak, és a gerlék halk kurrogása végigzsongott a halványuló tájon. A virágzó fák illata szinte észrevétlenül töltötte meg az erdőt, akár maga a tavasz, amely ezer pici, lüktető, meleg életet teremtett, szerte a fák zöldülő gallyain, mocsarakban, barlangokban, öreg, vastag ágak, gyökerek korhadt üregeiben" A Kölykök lefekvéshez készülődtek, de mielőtt álomra hunyták volna szemüket, apámkájuk a következő kérdéssel állt elő:
- Holnap milyen kifestőt hozzak: autósat vagy állatosat?
- Autósat, állatosat, és ajtósat! - felelte Nagyobbik röpke gondolkodási idő után.

Természetesen az első két kívánság megszerzése nem okozott nehézséget Ő-nek. De hallott már valaki "ajtó" kategóriás színezőről?  Hosszas és körülményes vadászat után végül sikerült egy prédát leterítenie:

Szerencsére két példányban nyomtatott, így meg
 tudom mutatni az eredeti verziót.
A gyűrődések kisebbik Picinykémnek tulajdoníthatók.

Miután nagyobbik Picinykém kézhez kapta, és némi reklamációs színezettel a hangjában megérdeklődte, hogy a kiscsibe, a pad és az árnyékok a háttérben miért kerültek az ő ajtaja közelébe, nekiesett a festésnek. A végeredményről inkább nem mutatnék képet, mert ezen a téren még erősen fejlődnie kell. Annyit azért elárulnék, hogy a fekete szín dominált a művén.
Vajon honnan vehette az ötletet? ;)

1. A kamra környékéről?


'80as évekből itt ragadt kamraajtónk.   Táblafestékkel lefestve kissé korszerűbbé vált kinézete.
Aki szerint nem felel meg ennek a ténynek, annak egy következő jelző az újjászületésére: praktikusabbá.
Egyébként ezzel az ajtóval még vannak terveim, de magamat ismerve csak hónapok múlva térek vissza rá.


2. Vagy az előszoba környékéről?

Az előszobaajtónk. Még karácsony előtt lefestettem a kereten belüli részt táblafestékkel. Akkor még fogalmam sem volt, hogy lesz egyszer blogom, ahová fel kéne tölteni "előtte" képet, úgyhogy mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy elképzelje ajtónkat, amikor még natúr fa színben pompázott az egész.  Körbemaszkoltam a keretet, ...
...amely lerántása után egyes helyeken lejött a festék a szalaggal együtt. Pontosítok: egyes helyeken fennmaradt a festék....... Úgyhogy fogtam egy 8-as ecsetet, és szépen körbefestettem az ajtón letépett részeket. Egyébként újra arra az álláspontra jutottam, hogy nem ártana magam gyakrabban  festeni, mert aki napi rendszerességgel húzza ki tussal a szemét, annak gyerekjáték lett volna a művelet. Nekem órákba telt :).Íme a végeredmény.
8 megjegyzés:

 1. Hú, már nagyon vártam, hogy az előző két poszt hova fog kilyukadni! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. És még mindig van egy nagyobb felület, ami bemutatásra vár. De kb.4 éve készül, hamarosan csak a végére érek :))

   Törlés
 2. Igazán ötletes megoldás! Nem csak jópofa, változtatható, de még hasznos is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :). Egyébként Picinykéim is úgy gondolják, hogy változtatható felületről van szó. Nekem meg hasznos, ha krétát nyomok a kezükbe :))

   Törlés
 3. Prímán megcsináltad, nagyon tetszik!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :). Úgy látszik a héten mindketten fekete-fehéren dolgoztunk :)

   Törlés
 4. Válaszok
  1. Köszönöm, örülök,hogy tetszik. Imádom a táblafestéket :))

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...