Translate

2013. április 17., szerda

Öt keretből egyet

Az egész a polccal kezdődött. Leszakadt. Oka pedig a túlterheltségben keresendő. Az a két kisszekrény már sok volt neki, melyeket az előző héten abból eredendő félelmemben szereltem le a szemközti falról, hogy nehogy fejest ugorjanak a padlóra. És tessék, a félelmem végül beigazolódott, csak már a polccal együtt tették. Egyébként a két kisszekrény önmagában nem lett volna a zuhanás előidézője, de helyet foglalt még mellette: 1 db diavetítő, 20-25 db diafilm, 5 db kerámia angyalka, 25-30 db könyv (vaskosabb fajták), 3 db  társasjáték, 4 db keretezett kép.
Személyi sérülés nem történt. Az (őr)angyalkák lelkiismeretesen végezték dolgukat. Igaz, közben szárnyukat szegték (jelenleg renoválás alatt).
Anyagi kár: a már említett angyalkákon és szárnyaikon kívül a keretezett képek. Az újrahasznosításuk a tegnapi nap során megtörtént. :)


Íme a széttört keretek, melyeket összehoztam....


... az ajándékba kapott ékszertartómmal, melyet nagyon szeretek, mert tetszetős és jól áttekinthető. Egy aprócska hibája mégis volt: a háló túl közel volt a falhoz, így gyakran akadt a fülönfüggő akasztója.
A problémát megoldottam! :)


A négy keretből hármat lecsiszoltam, majd szétfűrészeltem minden oldalát. 
Így kaptam összesen 12 db L formát. 
Ezeket aztán lefestettem sárga, kék és zöld színekkel. 
Fontos: a keretek a hátsó részét csiszoltam és mázoltam!


Az eredeti ékszertartót szintén lecsiszoltam, majd antik páccal lefestettem. 
Aztán kezdődött az építkezés: a négy sarkára felragasztottam ragasztópisztollyal a sárga, majd a zöld "keretek" eredetileg hátsó részét. Így szépen illeszkednek egymáshoz, és ezáltal piramis forma jön létre.  


Utána az üres részeket feltöltöttem az eredeti kék keretből kivágott darabokkal. 


Aztán így folytattam tovább, amíg fel nem került az összes rész. 


Látható, hogy a sárga részekhez nem raktam semmit. Ennek roppant egyszerű oka volt: tudtam, hogy nem lesz elég a kék keret ahhoz, hogy az összes részt betömködjem vele (egyébként pont elég lett, hírmondója sem maradt :))
A likakat végöl szétszedett, és méretre vágott ruhacsipeszekkel fedtem be. No igen, és ami még a leírásból kimaradt: a belső keret színét megváltoztattam világoskékre, majd az egészet megcsiszoltam, ha már úgy is olyan toldozott-foltozott, akkor adjunk neki még egy lapáttal alapon. :) 


Itt jobban látható a csipeszes toldás. Mindenkinek szép napot, és jó alkotást kívánok!

13 megjegyzés:

 1. Nekem is van 3 keretem, nem csinálnál belőle valamit?! :) Nagyon szupik, és a színekkel még mindig következetes maradtál. ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jöhetnek! :) Vagy inkább gyűjtsek ötleteket Néked?
   Köszi a dicséretet, az eredeti helye az előszobában lesz, úgyhogy a kamuládák színe dominál itt is. :)

   Törlés
 2. Ez nagyon tetszik, de ha van még talonban ötleted, akkor ne tartsd vissza. :))

  VálaszTörlés
 3. Szuper ötlet! :) Régóta akarok készíteni ilyen ékszertartót, de eddig az tartott vissza, hogy a füli akasztója karcolja a falat, és ezért egy idő után csúnya lesz. Köszi az ötletet! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik! Nekem is a karcolással volt problémám! :)

   Törlés
 4. Nagyon ötletes! Ilyen fülbevaló tartóval már én is szemezek egy ideje, de még nem jutottam el a megvalósításig. Ezek után viszont figyelni fogok rá, hogy "térbeli képződmény" legyen.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Egyébként én még fényképkeretnek is bevállalnám. Még egy pár törött keret, és barkácsolok azt is. :)

   Törlés
 5. Tuti ötlet! Nagyon mutatós keret - és a töröttek sem vesztek kárba :)A csiszolás kimondottan jól áll neki! A damilokat miként rögzítetted?
  Szép napot!
  Kinga

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Kinga! Köszönöm a kedves szavakat!
   A szúnyogháló szintén ragasztópisztollyal lett rögzítve. Neked is szép napot! :)

   Törlés
 6. Nagyon ötletes! :) A legjobban a csipeszes megoldás tetszik: Ha nem megy a kerettel, told meg egy csipesszel! :D
  Mutatós lett, ügyes vagy!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi druszám! Egyébként ennek a csipeszes megoldásnak örülök, hogy bevillant, és széltében akkora mint a keretek. Lehet, hogy még máshol is fogom alkalmazni. :)

   Törlés
 7. Szia! Nemrég fedeztelek fel, azóta szoktam ajánlgatni a blogod, mert tényleg nagyon-nagyon jónak tartom! Szerettem volna ezt díjazni is, kukkants be kérlek a Dittis Dolgok blogomra, ott megnézheted, miről is van szó! Köszönöm a sok-sok hasznos bejegyzést! :)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...