Translate

2013. április 11., csütörtök

Szelektív hulladékgyűjtők szelektálása

A minap Mignon felvetette a kis lakás - szelektív tárolás párosának problematikáját. No igen, az nem kérdés, hogy a szemetet külön kell válogatni. Ez tény.
De akkor most jöjjön a kérdés: Hogyan? Erre itt találjuk meg a választ.
És miként oldható ez meg kis hajlékunkban? Erre pedig lejjebb leljük meg a feleletet.


Mr. Ikea sok tervezője agyát megdolgoztatta, hogy aztán a legkülönbözőbb vásárlók igényének megfelelő tárolókat állítsák ki piacukra:
SORTERA Szelektív hulladékgyűjtő tetővel IKEA A teteje felhajtható, így a tartalma könnyen hozzáférhető, ha több dobozt egymásra teszel.
Ennek kicsit raktár jellegű kinézete van, de azzal, hogy egymásra helyezhetőek, máris sok helyet spórol az ember. A tompora viszont nem nevezhető a legnagyobb jóindulattal sem kicsinek. :)


RETUR waste sorting bin $16.90/2-pk (W15×D20XH20cm. 6L), $19.90 (W30×D20XH40cm, 22L), $29 (W60×D20XH40cm, 45L)
Jelen tároló külső megjelenésébe még a legkritikusabb fitneszguru sem köthetne bele: lapos has, karcsú vonalvezetés. Még egy előny: gyorsan beilleszkedik bármilyen környezetbe. 


DIMPA Hulladékszelektáló táska, 4 db-os IKEA Az egyik oldalon lévő fogó segítségével könyebben mozgatható.
Ezeket ha egy falon egymás alatt felakasztva tároljuk, akkor szintén nem foglalnak sok helyet. Nekünk egy hasonló változata van. Az csak keskenyebb táskákból áll (a képen a kagylós változat). Előnye, hogy a fülénél fogva lerángathatom a szelektív kukáig. :) 02_09_10_recycle_072709-recycling_rect540
Ezt igaz, hogy eredetileg játéktárolónak szánták a kitalálói, de kis alapterülete miatt kiváló szelektív tároló is válhat belőle. Az pedig csak külön ráadás, ha valaki kedvenc időtöltése a hulladék válogatása. :) Most pedig következzék pár példa arra az esetre, ha valaki van olyan szerencsés, és elrejtheti a konyhaszekrény ajtaja mögé:

Fill Rotating Bins with Recyclables

Base Top Mount Wastebasket - Double


Ennek az az előnye, hogy nem kell spéci szekrény. Az állványának köszönhetően akár a mosdó alatti szekrényben is könnyedén elhelyezhető.


Ha túl drágának találnánk az előbbi szerkezeteket, akkor itt egy egyszerű de nagyszerű megoldás, melyet Kómár Hanna Tudatos vásárló-nak köszönhetünk. 
A képre kattintva részletes leírást is találunk. 


Tisztában vagyok vele, hogy ez nem szelektál, de több, hasáb formájú változatot egymás mögé helyezve célba érünk. :)Ha pedig se a kamrában, se a konyhában nincs elegendő hely, akkor próbálkozzunk az előszobában:

02_09_10_recycle_072709-recycling_rect540
Rakhatjuk a fogasok alá vagy mellé.


Roll Away Your Cans & Bottles
Egy szekrény alá becsúsztatva.


Low & Labeled
Vagy a cipősszekrény alá. 


Vagy a bejárati ajtó melletti falra. 
Ennek elkészítése a képre kattintva megtekinthető.


Szóval nézzünk alaposan szét a lakásban: szekrény alatt, szekrény mellett, szekrényben, falon... Biztos akad valahol egy kis hely a szelektív kukák számára. Nem is fontos ugyanazon helyiségben megoldani az összes tároló elhelyezését. Ha pedig tényleg nincs hely, akkor itt egy mentsvár:

recycling
Gyakran kell üríteni, de legalább nem foglal sok helyet. :))A forrás a képekre kattintva megtekinthető.

Mindenkinek szép napot, és jó alkotást kívánok!

4 megjegyzés:

 1. Juj de ari vagy :) köszönöm szépen,nagyon jó kis leirás. Megosztom a blogon,ha nem baj :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Remélem találtál benne számodra is megfelelőt.
   A megosztásra a válasz pedig: Naná, hogy nem baj. :))

   Törlés
  2. Találtam hát :D köszi és a facen is megosztottalak :)

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...