Translate

2013. április 9., kedd

Plüssfigurák tisztítása

A plüssfigurák tulajdonságáról írt listámról (itt olvasható) lemaradt az egyik legfontosabb: úgy vonzzák a port, mint méhet a méz, mint vasreszeléket a mágnes, mint a fény a pillangókat, mint Limburger sajt a szúnyogokat.
Hacsak nem egy fokkal jobban.
Persze a kisebb figurák megtisztításával nincs különösebb gondban az ember. Mert hát ott a jó öreg mosógép, ami elvégzi a piszkos munkát: előbb azért célszerű őket párnahuzatba rejteni, hogy kivédjük az esetlegesen előforduló szakadáson kireppenő szivacsdarabkák eltüntetésével járó agyhalált (azaz a mosógép végtelen ideig tartó suvickolását.)
És aztán ott van még Öreg mackó, aki nagy teste lévén, valamint korából adódóan leginkább a szekrény tetején szeret ücsörögni. Fején porkorona, lábán porcsizma, kezén porkesztyű. Mit is kezdhetnék vele, hogy porkirályságától megválva ismét pusztán emlős állatként viselkedjen, azaz testét csak és kizárólag szőr (jelen esetben plüss) borítsa?


A képen Öreg mackó mint porkirály tetszeleg.  


A megoldást a kukoricakeményítőben keressük! Öreg mackót megszórjuk eme termékkel, várunk minimum 5 percet, majd kiporoljuk. Újra régi fényében ragyog!


A kezelés után szőre fényes és pormentes!
Öreg mackó a kukoricakeményítőt ajánlja. :)

6 megjegyzés:

  1. Kedves Kucorgó Anyámkája! Nemrég fedeztem fel a blogod, és egyszerűen zseniális! Szuperjó ötleteket adsz, és nagyon viccesen írsz! Gratulálok, és további sok-sok hasznos bejegyzést és jó blogolást kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ditti! Köszönöm a kedves szavaidat! Mondhatnám: balzsam a lelkemnek! (És ez most nem vicc.)
      Köszönöm, hogy ezt leírtad, és örülök, hogy az olvasóim között üdvözölhetlek!
      Ui.: És az egyik kedvenc ételem a sajtos csirkemell! :))

      Törlés
  2. :) Én köszönöm a sok hasznos bejegyzést! Egy halom képed mentettem a Pinterestre (az öko takarításosokat), hogy ne felejtsem el kipróbbálni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Csak olyan öko tisztítási módszereket teszek fel, amit én is kipróbáltam, úgyhogy hajrá! :)

      Törlés
  3. Kukoricakeményítő, mint tisztító? Ezt meg kell jegyeznem! El nem tudom képzelni, hogy erre hogy jött rá valaki. Lassan kérni fogok tőled konyhakémiai magyarázatokat is, mert kezdem úgy érzeni magam, mint G.A. úr X.-ben :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyébként erről nekem is az jutott eszembe. És attól parázom, hogy mi van, ha valaki magyarázatot kér arra, hogy hogyan is működik a dolog. Mert halvány lila dunsztom sincs, de működik. :) Ja, és szárazsamponként is lehet használni. :D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...