Translate

2012. május 22., kedd

Rendszerezés: vágódeszkák tárolása

Azt már megmutattam korábban, hogy én miként oldottam meg a vágódeszkák tárolását egy iciri piciri helyecskén. Most pedig mutatnék egy pár alternatívát arra, hogy mások miként tették ezt.


Over the fridge storage
forrás
Aztán rögtön egy olyan képpel kezdek, ahol nincs is vágódeszka. De éppenséggel lehetne :)!



cabinet with slots for cutting boards
forrás
A darabolás helyszínéül szolgáló falapok fakkonként besorolva, fogantyúkkal ellátva, hogy könnyebb legyen a kivételük.



Itt szintén fakkokra osztva, de ebben az esetben már csak pálcákkal. Szerintem ezt saját magunk is elkészíthetjük: levágunk vékony farúdakat megfelelő nagyságúra, majd mindkét végére gumigyűrűt teszünk, hogy stabilabban álljanak.



Az előbbiekben bemutattam már egy pár fakkos elosztást. Na, ezt még egy azzal is megtoldották, hogy ki is lehet húzni.




Szerintem ezt sem nagy ördöngösség elkészíteni. Ráadásul kevés helyet foglal.
 


Előző 4 kép forrása
Itt a legegyszerűbben megoldották a vágódeszka tárolását. Se függőleges, se vízszintes tároló, se fiók... Ja, bocsánat, itt a fiók a vágódeszka maga :)

 

IMG_9701
forrás
Itt szintén fióknak álcázták a vágódeszkát. Na, de a leleményes tulaj vágott rá egy lyukat, aláépített egy kihúzható szemetest, így a zöldséghámozás utáni héj és a főzéshez fel nem használt fás részek szabadon távozhatnak a kuka felé. Infantilis felnőttek akár "Maradj talpon!" vetélkedőt is játszhatnak. :)



forrás
Kérjük a kedves utasokat, foglaljanak helyet. Az ablak mellé Tálca apuka üljön, majd Vágódeszka anyuka, és végül két kis csemetéjük a Fedők. Vonatunk indul: Megy a gőzös, megy a gőzös.....



Cutting boards come with matching knives.
forrás
Ez egy roppant helytakarékos és higiénikus megoldás: nincs itt kérem kereszt-szennyeződés és abból adódó betegségek. Joseph Joseph angol dizájner úgy tervezte ezt a zseniális "szerkezetet", hogy minden fajta nyersanyagnak legyen külön vágódeszkája és kése. A készlet négy polietilén vágódeszkát tartalmaz, és természetesen négy különböző színben. Mindegyiket még megspékelt egy ikonnal is, melyek megmutatják, hogy milyen lapot mihez kell használni: pirosat a nyers húshoz, fehéret a  főtt ételhez, kéket a halakhoz, és végül a zöldet a zöldségekhez és gyümölcsökhöz. A "forrás"-ra kattintva azt is megtudhatjuk, honnan lehet megrendelni 80$-ért.
 


kitchen cutting boards
forrás
Szerintem ez az emberke olcsóbban megúszta a vágódeszka-készlet beszerzését, mint 80$. Ráadásul neki is négy darab van, bár nem mind különböző színű. De ha egy alkoholos filctoll segítségével még ikonokat is rajzolna rá, akkor az előbbi problémát is megoldaná. Ráadásul ez is helytakarékos megoldás: egyik oldalról a mikró, másikról egy könyvtámasz oldja meg, hogy egy helyben maradjanak. 




5 megjegyzés:

  1. Az a helyzet, hogy a blogodat olvasgatva egyre nagyobb kedvet érzek a lakásunk rendszerezésére. Szóval lehet, hogy ezentúl kérdésekkel is jelentkezni fogok.
    Például: a lakásban, amit bérlünk, NINCS előszoba. Nem építettek, nincs fogas sem, cipőtároló szekrény, SEMMI nincs. A bejárati ajtó egy keskeny folyosóra nyílik.
    A tulajék bevallása szerint mindenki vitte a cipőt-kabátot-táskát a saját szobájába, amikor ott laktak. Ötlet? Mert nekünk azért nagyon hiányzik egy előszoba...

    VálaszTörlés
  2. A bejárati ajtóra nem lehet felakasztani a kabátokat? Ha üvegből van, akkor lehetne úgy is, hogy egy deszkát felfúrsz az ajtó keretére (már ami körbefogja az üveget), és előtte még különböző akasztókat erősítesz rá. Vagy gondolom, a folyosóról nyílnak ajtók a helységekre. Ha mondjuk azokra tennél akasztókat (tehát nem a szoba felőli, hanem a folyosó felőli oldalára), és varrhatnál zsebes tárolót is a cipőknek, amit szintén fel lehet akasztani valamelyik ajtóra. Ez jutott hirtelen eszembe. Remélem tudtam segíteni! Megpróbálok hamarosan írni erről egy bejegyzést is. Ja, és nyugodtan kérdezz, nagyon örülök neki!

    VálaszTörlés
  3. bingó, ezeket megcsináltuk, már az akasztókat (Ikea, ráakasztható). a cipős jó ötlet, bár a csoffadék sárosokat nem raknám bele, a folyosón meg ugye baba közlekedik...ott nem lehetnek.
    de most komolyan, te hallottál már olyat, hogy valaki nem épít előszobát?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát van egy pár őrült ember :)! Egyébként keskenyebb falszakaszok vannak a folyosón? Oda nem lehetne felakasztani a sárosabb cipőket? Legkésőbb vasárnapig összeállítok neked valami inspirációs részt, hátha valamelyiket tudod hasznosítani.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...