Translate

2012. május 29., kedd

Mit tegyünk, ha nincs előszobánk II.?

Az előző bejegyzésemben mutattam egy pár cipőtárolási megoldást arra a problémára, ha előszoba helyett csupán egy szűkös folyosó adatott meg számunkra. Korábban pedig a kabáttárolás rejtelmeibe nyerhettünk rövid bepillantást. Most pedig következzenek azok a tárgyak, melyeknek az esetek többségében szintén az előtér ad otthont.


forrás
Igen, ezek tényleg cipők, de ők kimaradtak az előzőekből. Szóval itt láthatunk egy ikeás kabáttartót, mely a padlóhoz közelebb került mint a plafonhoz. Hát akkor rakjunk rá lábbelit :)
Photobucket
forrás
Ki mondta, hogy csak a kabátokat lehet vállfára akasztani? A forrás gombra kattintva a topánkák tulajdonosa képről képre bemutatja, miként lehet ezen tárolókat elkészíteni.
Pinned Image
forrás
És hogyha már így közbejöttek a vállfák, akkor még egy ötlet: ha még annyi helyünk sincs, hogy a kabátokat a falra akasszuk, akkor ez egy tökéletes megoldás lehet. Így sokkal jobban hozzásimul a falhoz a dzsekink mintha fogason lógna.Pinned Image
forrás
Ha kifestettük az előszobát, akkor a festékes dobozunkat gondosan mossuk ki, majd erősítsük a falra. Kesztyű, sál, napszemüveg, vagy akár levelek, csekkek számára is ideális helynek tűnik.előszoba lakberendezése
forrás
Ha épp nincs üres festékes dobozunk, akkor szerezzünk be egy pár kartoncsövet.


Pinned Image
forrás
Na jó, ezekbe valószínűleg a kötött téli sálam csak darabolva férne be, de azt kivéve elnyeli a kulcsokat, napszemüveget, mobilt, leveleket, pénztárcákat, és egyéb kisebb dolgot, melyet indulás előtt visz magával az ember. És most jön a legjobb: ezek levágott fenekű műanyag műzlistálkákból lettek kialakítva. Egy kis fehér festék, piros számok a tárolók mellett, és voilá, készen van a dizájnos előszobánk!


forrás
Ha annyira szűkös a hely, hogy egy esernyőtartót sem tudunk elhelyezni a padlón, akkor fektessük fel esernyőnket két bútorgombra a falon :).


 Itt szintén egy szűkösebb folyosón kellett tárolókat kialakítani. Minden családtagnak van egy zsákja és akasztója. A tulajdonosok biztosra mentek, hogy ne keveredjenek össze a gyerekek dolgai: legfelül egy fénykép, alatta egy kezdőbetű jelzi, hogy melyik tároló kié.

Szintén megvan mindenkinek a saját, névvel ellátott zsákja a nevével ellátva. Alatta  a teendők listája.

 

Initial baskets and child
forrás
 Itt csak a kezdőbetűk jelzik, hogy melyik kié:)forrás
Tudom, ez egy gyerekszoba, de ez az abszolút kedvenc. Olyannyira, hogy az előszobánkban meg is akartam valósítani. A terv azonban egy apró hibába ütközött: a nyitott szekrényajtónk útját állta volna a kosaraknak. Ha nagyobb belmagasságú lakásunk lenne, akkor tutira ilyen plafonról lelógó kosarakban tárolnánk a sálainkat, kesztyűinket és még ki tudja mit :)  

4 megjegyzés:

 1. Jaj, de jó volt! A csörlős kosarakon akkorát nevettem :D ezekből az ötletekből most azonnal szeretném az összeset, annyira jók.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, de örülök, hogy tetszenek! Elvégre főként néked válogattam :). Az a csörlős tényleg király, és én halál komolyan meg akartam csinálni, dehát az említett okok miatt nem jött össze.

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...