Translate

2013. április 25., csütörtök

A visszafordítható projekt

Hozzávalók: 
Színek (mert tavaszt szeretnék a falakon belül is):
szín a vizuális érzéklet azon tulajdonsága, amelynél valamely felület tulajdonságai hasonlóak az olyan észleletekhez, mint a vörös, sárga, zöld és kék, illetve ezek kombinációja[1] Az észlelt szín függ a színinger spektrális tulajdonságaitól, az ingert létrehozó felület méretétől (110 cm x 5 cm), 
alakjától (lámpatest), 
szerkezetétől (kötél),
és környezetétől (szerény hajlékunk); 
függ az észlelő adaptációs állapotától, tapasztalataitól, és a megfigyelthez hasonló érzékletere vonatkozó emlékeitől. A színészlelet kifejezhető, mint térfogati szín, fényszín, testszín, vagy Ganzfeld szín[3]. /forrás: Wikipédia/

Indíttatás: 
Színt, színt, színt! De...
Vannak olyan tárgyak a környezetemben, melyek már kissé divatjamúltak, de szeretem őket. Ez a lámpa is közéjük tartozik. Az első közös szerzeményünk volt az első közös otthonunkba. Az első! Ezért sem szerettem volna maradandó változtatást előidézni rajta. Jelen esetben a metamorfózis bármikor visszafordítható.





A képen 4*20 m szárítókötél látható. De csak hármat kellett felhasználnom. 


A kötelet ugyanolyan módon (hurkolással) rögzítettem a vázon, mint a függőlámpa esetén (itt olvasható). Szerettem volna, ha ebben az esetben is szépen kirajzolódik a spirál forma, de ez az anyag nem volt rá alkalmas (minimálisan azért látható). 
A színek váltásánál az előző végét (jelen esetben a kéket elvágtam) a következő árnyalat (a képen a mályvarózsaszín) alatt vittem tovább. A rózsaszín felkötésénél visszamaradt részt szintén a tekercs alá dolgoztam. 


Az átalakítás 1-1,5 órát (egy film alatt kivitelezhető) vett igénybe.



Nekem olyan, mint egy hatalmas orsó! :)


Éljenek a színek! :)


Mindenkinek szép napot és jó alkotást kívánok!

12 megjegyzés:

  1. Szépen mutat a párnával! Látom, ti már indulásra készen álltok, hová lesz az a sok bőrönd? :D

    VálaszTörlés
  2. Megyünk az anonim bőröndgyűjtők gyűlésére. :D

    VálaszTörlés
  3. Ne parázz :D nagyon jó lett.Valami nekem hiányzik még róla,de nem tom mi :D.Valami a lámpaernyőről talán,de nem biztos :D lehet csak nekem hiányzik :D.Ügyi vagy mint mindig!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Egyébként a lámpaernyőn én is agyalok. Eredetileg egy ikeás egyenes falú lámpaernyőt akartam még rá, de az olyan hihetetlenül bénán nézett ki, hogy visszakerült az eredeti. Szóval még lehet, hogy alakul. :) Lelógó pom-pomok?

      Törlés
    2. Egyetértek Mignonnal. Esetleg néhány tekerés a lámpaernyőre is? Igaz, azt már valahogy rögzíteni kellene, így talán nem lenne annyira visszafordítható.

      Törlés
    3. Esküszöm, hogy kitalálok még valamit a lámpaernyőre, de az egy picit odébb lesz. :D

      Törlés
  4. Jaja az nagyon klassz lenne olyan kékben :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lámpa most egy kicsit tolódik, mert van valami, amit már nagyon szeretnék megvalósítani. Hétvégén Ikea, és akkor beszerzem a hozzávalókat. Aztán nekiállok. Remélem az életben is összeáll, és nem csak a fejemben. :)

      Törlés
    2. Látod már mindenki izgul mi lesz a kövi :D hajrá!

      Törlés
    3. Mondtam már, hogy mennyire bírlak? Mert akkor most mondám! :))

      Törlés
  5. :) most elpirultam :D,köszönöm szépen a kedves szót és én is nagyon bírom amikor valaki ilyen barátságos,közvetlen és nem esik le a magas lóról,ha hozzá szólnak :D.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...