Translate

2012. május 17., csütörtök

Helló doki!

Bevallom, én többek között a gyógyszerek nevének megjegyzésében is totális antitalentum vagyok. Na jó, az Aspirin, Algopyrin még megy, és amire nagyon-nagyon büszke vagyok, hogy Oscillococcinum homeopátiás szer nevét is sikerült megjegyeznem, de aztán zéró. Tehát amikor nagyobbik Picinykém az oviból megint hazahoz valami betegséget, amit aztán kisebbik Picinykémnek - kivételesen -  minden irigység nélkül átad, akkor felkerekedünk a doktornénihez, aki hosszas vizsgálat után felír különböző szereket, de előbb kérdez:
- X gyógyszer van otthon?
- X? - kérdezek vissza. - Olyan ismerős ez a név, de nem vagyok benne biztos.
- Na, akkor felírjuk. És Y-t írtam már fel korábban?
- Y-t? Nem, erről soha nem is hallottam.
- Z-t? Mintha múltkor ezt adtam volna torokfájásra. - próbálkozik a doktornő, hátha agyam legsötétebb rejtekéből sikerül előkotornia némi emlékképet.
- Zééééééét? - ezt annyira elnyújtom, hogy itt tényleg feladja. Többet nem kérdez.
Megírja a recepteket, majd irány a gyógyszertár, ami épp útba esik. Kiváltom. Hazaérünk, majd konstatálom, hogy már van 2db X, 2db Y és 2db Z elnevezésű gyógyszerünk. Pontosítok: most már három.

Tehát mielőtt a lakásunkban annyi gyógyszer halmozódna fel, hogy ajtónkra kiszögelhetném a "Gyógyszertár" feliratot, jött ez az ötlet:

Jól látjátok (vagy nem látjátok :)), ez bizony egy gyógyszerlista.

Készítésének menete:

1. Kell hozzá 15 db konzerves doboz fedele vagy alja (vagy a kettő vegyesen). Nálunk aljra is szükség volt, és miután a három konzervnyitónk közül csak a legprimitívebb működött, ezért egy jó erős és strapabíró kézre is szükség volt. Az aljakat kicsit ki is kalapáltam, hogy ne legyen "szőrös" az oldaluk. (egyébként zárójelben megjegyezném, hogy Ő a 15 db korongra pillantva, megkérdezte, hogy kit akarok ezekkel megölni? Mondtam, hogy nyugi, csak a ninjáknak gyártok megrendelésre :D) Utána bevontam őket szép papírral.

Az átalakulás alulról felfelé haladva :).

2. Egy dobozból megfelelő nagyságú lapot vágtam ki, melyet a maradék papírokkal bevontam.



3. A papírral bevont korongokat felragasztottam a kartonra:



4. Gyurmaragasztóval rögzítettem az ajtóra (eddig bírja, később ha kell, akkor csavarozom), majd írtam egy listát a gyerekek gyógyszereiről, és mágnessel rögzítettem a táblára:



5. Ha pedig újfent meglátogatjuk a doktornénit, akkor előbb leveszem a listát az ajtóról, beteszem a táskámba, majd a "Van-e otthon ez a fura nevű gyógyszer?" kérdéseknél csak előkapom, és mosolyogva megjegyzem: "Kérdezzen a doktornő bátran, egy szempillantás alatt megmondom, hogy mi van, és mi nincs!" :)

10 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet! Igaz, én a konzerv doboz testét is viszem a szelektívbe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :)! Amíg pedig a szelektívbe megy, addig nincs semmi gond!

      Törlés
  2. Akkora ötlet,hogy le a kalappal!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Hát amikor valami nagyon kell, mint az én esetemben egy fém alapú emlékeztető tábla, akkor aztán megdolgoztatom az agyam kreatív oldalát, hogy kitaláljam miből legyen fém tálca híján :)

      Törlés
  3. Gratula! Mostantól már a fedeleket is gyűjthetem! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézzük a praktikus oldalát: legalább nem foglalnak sok helyet :)))

      Törlés
  4. Hamarabb is olvashattam volna, de így nekem is magamtól kellett rájönnöm erre. Mármint a lista írására. Én annyival egészítettem ki, hogy excelbe írtam:
    gyógyszer neve, mire való (köhögéscsillapító, lázcsillapító, probiotikum, hasmenésre stb.), adagolás, lejárat.
    Persze egyúttal selejteztem is és máris kevesebbet kellett felvenni a listára. Két kosárban tárolom. Az egyikben a tényleg gyakrabban használtakat, a másikban a nagyritkán használatosakat.
    Az adagolás különösen akkor jön jól, amikor éjszaka úgy köhög a gyerek, hogy muszáj elővennem neki a Sinecod-ot, de a papírja már rég nincs meg... így csak a listáról (amit kinyomtattam és néha felülvizsgálok + a lejáratok szerint selejtezek) megnézem, beadom és már megyek is vissza aludni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó ötlet az exceles táblázat is, és hogy az adatokat is feltünteted. Ezentúl én is felírom ezeket. :) Köszönöm, hogy megosztottad velem.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...