Translate

2012. május 11., péntek

Rendszerezés a konyhai fiókokban I.


Miután én kipipáltam a három felső fiókom rendbetételét, örömömben megnéztem, hogy kinek milyen módon sikerült még ezt elérnie a saját tulajdonánál. Végül annyi példát találtam, hogy megint folytatásban közlöm majd. Most az első részt az újrahasznosítás és a csináld magad mozgalom jegyében ismertetem. Persze a kettő többségében fedi is egymást. :)



2010-07-15-FlourDrawer2.jpg
forrás
Kérdezhetnénk, hogy ebben meg mi az újrahasznosítás? Hát a fiók :). Nem kell külön edény, tároló; egyenesen bele a fiókba! Lehetőleg üveglap legyen az elején, így még ki sem kell húzni, ha vásárlási listát írunk. Csak egy pillantást vetünk rá, és megállapítjuk, még egy évig nem kell venni lisztet!


Pinned Image
forrás
Szerintem akinek mély fiókja van, annak hihetetlenül praktikus megoldás lehet, ha perforált falemezt tesz a polc aljába, majd a lyukakat megfelelő távolságban fa hengerekkel tömi be. Ezzel megakadályozza, hogy a tányérok egymásnak koccanjanak.


Pinned Image
forrás
Itt van minden! Plusz egy szint a konzerveknek, műanyag tárolók a nasiknak, és egy pár üveg lekvár is. Ebből látszik, hogy ügyes tárolással elfér egy kisebb közért a fiókunkban :).



Pinned Image
forrás
A gyerekek étkészletét mi másban rendszerezhetnénk mint színes tárolókban.



forrás
Ez KarlaLina, a http://mokkamekka.blogspot.com/ írójának a konyhai fiókja. Miután számára is fontos a környezetvédelem, ezért öko mosószert használ, és még annak flakonjait is újrahasznosítja.



2011-05-11-MagazineFiles1.jpg
forrás
Ha magazinjaink számára találtunk egy esztétikusabb tárolót, mint ez a "gyönyörű" műanyag példány, akkor tárolhatunk benne a későbbiek folyamán fűszernövényeket is. A főzés során csak előkapjuk a fiókból, és ott álldogálhat a gáztűzhely mellett, amíg meg nem fő a fűszeres ebéd.



Pinned Image
forrás
 Az előbbi  fűszertárolási megoldásnál ez egy kicsit helyigényesebb, de jobban áttekinthető. Praktikusan táblafestékkel lekezelték a tetejét, így ha megunjuk az adott fűszert, csak letöröljük, és ráírjuk krétával az új kedvencünk nevét.


 
forrás
Ez az egyik kedvenc blogíróm Kiscsetresz fiókja, aki szereti is azokat rendszerezve és kihasználva. Befőttes üvegbe rakva minden nyersanyag szépen, rendesen. Sehol semmi kihasználatlan hely!


1011_divider01_rect540
forrás
Itt régi kosarakat, fadobozokat hasznosítottak újra. Tény, hogy sokkal szebbek mint a műanyag dobozaim, de hát azokkal is kell kezdeni valamit.

 
Pinned Image
forrás
Falapok lemérve, beragasztva. Pont akkorára, amekkora helyre szüksége van az adott konyhai eszközöknek.


2010_06_29-knifedrawer01_rect540
forrás
Nem kell kérem faltól falig falapokat rakni! Elég, ha csak akkora, hogy ne keveredjenek a különböző főzési folyamatokhoz valók. Arra, hogy még miket lehet kihozni ezekből a falapokból, a forrás gombra kattintva kaphattok még némi inspirációt.
 



Pinned Image
forrás
 Ha az elválasztók esetén is az újrahasznosításra szeretnénk törekedni, akkor ragadjunk meg egy pár vonalzót, és nosza rajta! Ha pedig egyszer egy olyan kíváncsi vendég érkezik hozzánk, akit a kanalunk pontos mérete érdekel, akkor tutira nem leszünk gondban az érték megadásával.


 

Pinned Image
forrás

Ha függőlegesen a legnagyobb merőkanalunk nem fér el, akkor egy átlós megoldással még mindig próbálkozhatunk.



forrás
 Én úgy gondolám, hogy itt a függőmappa tartókat bevonták a konyhai feladatokba. Nékem tetszik!


2 megjegyzés:

  1. Amikor az új konyhabútorokat vettük az igen ismert áruházban, kiakadtak az eladók, hogy nem veszünk fiókos emeleket. Kérdezték a Férjemtől, hogy akkor hogyan lesz rend?! Mire ő csak nevetett, nem magyarázkodott.

    Köszönöm a linket még egyszer!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, akinek ilyen rendszerető asszonykája van :)!!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...