Translate

2012. május 24., csütörtök

Xéna és a fiókok rendszerezése

Az imént tudatára ébredtem annak a ténynek, hogy egy ideje III. Xena hercegnővel osztjuk meg otthonunkat. Azért "csak" a harmadikkal, mert ugyebár van az eredeti (na jó, igazából egy forgatókönyvíró fejéből pattant ki, de régészeti ásatások alátámasztják, hogy tényleg éltek ilyen harcos nőszemélyek, akik akár a Xena nevet is viselhették volna), az ősi amazon, aki annak idején Görögországban a védtelenek és rászorulók védelmezése érdekében gonosz férfiakat hányt egymaga kardélre.
Aztán ott van II. Xena, aki szintén a családunk tagja. Egész pontosan a húgom testesíti meg személyét. Bár ő nem talpig felfegyverzett, pajzsok mögött remegő harcosokkal küzd a csatamezőn, hanem - jelen esetben -  a konyhában egy rászáradt, vákuummal megsépkelt lekváros üveg tetejével, melyet arcrándulás és konyharuhás rásegítés nélkül képes lecsavarni. Aki pedig ezt a tettet nem tartja egy Xena utódhoz méltónak, azzal közlöm, hogy a családunk férfitagjai - az ismertetett jelenet előtt - az izomerő latba vetése után kalapács, fúró, fűrész és egyéb szerszámok segítségével sem arattak sikert. És még egy apróság: II.Xenának még fegyverre sincs szüksége! (Egyébként amazoni természetét külső jegyek alapján nem lehet megállapítani. Ő a legszebb nőies nő, akit valaha ismertem!)
Végül jöjjön a sorban a legfiatalabb, az én kisebbik Picinykém, III. Xena, akinek immár 20 hónapja adtam életet. Igaz, arra a tényre, hogy ő egy Xena utód, csak most döbbentem rá, ennek ellenére bizonyos jelekből már sejtettem akkor is, amikor még csak a szívem alatt hordoztam. Például míg a bátyja rúgását hasfalam belső felére 20 hetes áldott állapotomban éreztem először, addig kisebbik Picinykémét már 11 hetesen. Éjszakánként pedig szabályos harcot vívott az ágyunk rugójával, mely fölött megkérdőjelezhetetlen győzelmet aratott 40 hétig egyfolytában. Végül egy szép szeptemberi napon megszületett, és megcsodálhattuk a mi kis amazonunk harcias természetét a kinti világban is. Ugyanis pár hetesen - a ködös, esős novemberi napok folyamodványaként -  megtámadta a nátha. Az orrszívó-porszívóval segítségére siettünk volna... Igen, volna, mert ő erőnek erejével tépte ki a csövet az apja és az én kezemből egyaránt. Közel 19 hónappal később - a jelenben járunk -  pedig puszta kézzel lekapta konyhai fiókunk asztalos által gondosan odacsavarozott előlapját. Amikor ennek tanúja voltam, rájöttem, hogy ez a drága, erőtől duzzadó karú gyermek nem szándékosan tette ezt, csak fel akarta hívni a figyelmemet arra a tényre, hogy ezt a fiókot sem ártana rendbe raknom.

Ez III. Xena műve.
Itt megjegyezném, hogy izmait pufi husival álcázza. 

A legalsó fiók rendbetételével máig tartoztam.
Most már az is pipa!

A külső után "csodáljuk" meg őket belülről is:

Itt végül is nem volt olyan rossz a helyzet.
Ez viszont borzalom!

Gyógyszereink rendszerezése miatt a konyhai szekrényeink tartalmát kissé át kellett csoportosítanom, ezért feltűnnek majd olyan dolgok is a fiókokban, amiknek eddig nem ott volt a helye. Egyetemi barátnőimtől nászajándékba kapott kenyérsütőgép pedig felmondta a szolgálatot (éveken keresztül napi szinten nyúztam), ezért neki mennie kellett.
És akkor lássuk az átváltozást:

Sütő alatti fiók rendszerezése

Mélyfiók rendszerezése


A konyhai gépes fióknál aztán szinte minden, a háztartásunkban fellelhető fölösleget újrahasznosítottam. Lássuk, kik azok, akik a rendet biztosítják a fióklakók számára:

Első számú rendfenntartónk egy rozsdamentes fém edénycsepegtető.
Őt kivontam eredeti funkciójából avégett, mert a gyártója fogalomzavarban szenvedett.
Rozsdamentes! Jó vicc! Ugye ti is látjátok?

Második rendfenntartónk 6 db VHS kazetta párosával összeragasztva.


Hármas számú rendfenntartóink 4db lecsupaszított konzervdoboz.
A képen kettes számú biztosúrakkal osztoznak.


Most pedig tekintsük meg, hogy miként biztosítják a rendet:


Összkép újra!

A VHS kazetta pont beleillett az edényszárító rácsába.
Funkciója: a jénai tálak semmiképp se dőljenek el!

A VHS kazetták tetejére színes papírból címkét készítettem.

A konzervdobozok feladata szintén a dülöngélés kivédése.



5 megjegyzés:

  1. like.
    mi volt a kazikon?
    megcsináltam a fürdőszoba szőnyeg ötletemet, ha minden jól megy, holnapra fel is tudom rakni (remélem szereted a rózsát...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Stílusosan Stahl konyhája került a konyhai fiókomba, ja és egy Született gyilkosok is, az természetesen az aprítógép elé került :))! Hűű, nagyon kíváncsi vagyok a szőnyegre! Van egy gyanúm, hogy egyre járt az agyunk! Nagyon felcsigáztál!

      Törlés
  2. we are the top oed tv repairing course in delhi. by the way good work keep this type of work up. thank you.


    led tv repairing course
    led lcd repairing course
    led tv repairing institute

    VálaszTörlés
  3. VFAST is the best background check company in india. you can post your requirement on vfast applictaion as well as vfast website for information you can contact us on +919654950950

    background check
    background verification

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...